Agnès Llorens
,
15/03/2017
Menjar i beure

La carxofa desplega totes les seves virtuts a Cambrils

Fins el 26 de març la localitat acull menús i activitats populars per degustar aquest producte especial

Foto: 

Surtdecasa
Cambrils ret homenatge a la carxofa per cinquè any consecutiu
És la reina de les festes de l’hivern i s’acomiada de la temporada amb una gran festa. Cambrils acomiada aquests dies la temporada d’aquesta hortalissa amb unes jornades que posen vestit llarg i taló al seu gust alcalí, maridant-lo amb tota classe de menús que ofereixen 39 restaurants de la localitat fins al 26 de març. A més a més, la festa de final de temporada serà l’últim diumenge de la campanya, quan la plaça del Pòsit acollirà un tast de paelles encarxofades que serviran per dir adéu a un dels productes de l’horta amb més personalitat. Us apunteu?
“La carxofa és un producte molt típic de Cambrils, que sovint es marida amb altres opcions bàsiques de la nostra gastronomia, com són l’oli i els fruits de mar”

Ja s’acosta. Pugen les temperatures, els dies es fan més llargs i durant els vespres ens fa més mandra tornar a casa. L’arribada del mes de març és també un clar sinònim de les ganes de la primavera d’irrompre en el nostre calendari. I acomiadar l’hivern significar haver-ho de fer també d’alguns dels fruits i verdures que, durant uns mesos, han estat protagonistes absoluts de la nostra alimentació, entre ells, la carxofa

Poques calories i un gust molt especial. Aquesta hortalissa -ja protagonista absoluta d’algunes de les obsessions gastronòmiques de genis com el pintor empordanès Salvador Dalí- té moltes propietats que, de segur, tots enyorarem durant l’estiu: és diürètica, té molt poques calories, redueix els nivells de colesterol i és indicada per als problemes digestius, entre altres virtuts. 

Per tots aquests motius, Cambrils ret un sentit homenatge a aquesta verdura, i ho fa per cinquena vegada consecutiva. Enguany, 38 restaurants de la localitat acullen menús dedicats a aquest producte de temporada, que tracten i presenten seguint el seu estil i personalitat. Aquesta opció permet que gaudir-ne sigui possible sigui quines sigui la vostra capacitat adquisitiva, ja que els restauradors que interpreten aquest producte de l’horta hivernal ho fan a través de pressupostos molt diferents, que s’adapten a tot tipus de gustos i butxaques.

“La carxofa és un producte molt típic de Cambrils, que sovint es marida amb altres opcions bàsiques de la nostra gastronomia, com són l’oli i els fruits de mar”, apunta el portaveu de l’Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la localitat i propietari del restaurant Acuamar, Pep Pellicer. 

Els menús es poden trobar en carta fins al pròxim 26 de març, data en la qual el municipi celebrarà el final de festa dedicada a la flor, encara no madura, de la carxofera, amb una cita que cada any confirma la bona acceptació dels comensals. Com en edicions precedents, la plaça del Pòsit serà la cita del tast de paelles encarxofades, una reunió que cada any congrega la interpretació dels diferents restaurants d’aquest plat i que es pot consumir a 4 euros la ració. Com sempre, la cita serà el punt de trobada de la imaginació i el gust, en tots els sentits. Bon profit! 

També et pot interessar