Les delícies de la tonyina

La tonyina és la protagonista de menús i tapes a l'Hospitalet de l'Infant, del 21 d'abril al 2 de juny
Surtdecasa Camp
,
17/09/2013
Menjar i beure

Quarts de cinc de la tarda, s'apropa l'hora de plegar de l'escola i ja comences a pensar de què serà l'entrepà que t'espera quan surtis de classe. Nocilla, pernil dolç, fuet, tonyina? Si us plau, que sigui de tonyina, penses. Resignat t'apuntes els deures que has de fer per demà, reculls els llibres, carregues la motxilla a l'espatlla i surts de l'escola amb la panxa reclamant l'esperat berenar. Et reben amb els braços oberts i es produeix aquell intercanvi rutinari: la motxilla pels pares i el berenar per a tu. Comences a desembolicar el paper i les taques d'oli et confirmen que sí, que avui toca entrepà de tonyina i que acabaràs amb les mans olioses a més no poder; però no t'importa, és el preu a pagar per assaborir aquest peix tan deliciós.

Quins records eh? Quants tovallons de més hem arribat a gastar mentre ens cruspíem un entrepà de tonyina... Doncs a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ho segueixen fent i n'estan molt orgullosos. I és que del 21 d'abril al 2 de juny se celebren les XIV Jornades de la Tonyina, on aquesta passa a ser l'ingredient estrella de bars i restaurants del municipi. Durant aquests dies, un total de 13 bars i restaurants preparen menús amb la tonyina com a protagonista.

  • imatge de control 1per1

D'aquests 13: 10 són de l'Hospitalet de l'Infant (Restaurant La Sal Grossa, Restaurant L’Olla, Llesqueria El Porró, Restaurant El Solomillo, Restaurant El Pescador, Hotel Sancho Restaurant, Restaurant Topolino, Restaurant Taberna Nevada, Nàutic Restaurant i Bar-Cerveceria El Rullo); 1 de l’Almadrava (Restaurant Llorca), 1 de Masboquera (Restaurant El Rebost de la Nuri); i 1 de Pratdip (Restaurant La Cuina d’en Carlos).

Tornen les "Tonyi-tapes"

I si enlloc de menú de forquilla i ganivet, sou dels que els agrada anar picant no podeu deixar de provar les "Tonyi-tapes", és a dir, tapes elaborades amb tonyina per un preu de 2,5€ amb beguda inclosa. N'hi ha unes quantes per tastar, fins un total de 8, que són els locals que a part dels menús amb tonyina, també han apostat per elaborar tapes al voltant d'aquest ingredient.

Per exemple podreu degustar tonyina en cel·lofana, broqueta de tonyina amb llagostins, escalivada de tonyina, pipirrana de tonyina amb ou o pa torrat amb ceba reduïda amb modena tonyina a la planxa i pebrot de Padró, ja comenceu a tenir gana oi?

Doncs no us ho podeu perdre, i és que, a més d'omplir la panxa les XIV Jornades de la Tonyina tenen premi, i aquells que tastin els menús gastronòmics podran participar en el sorteig de sopars per a 2 persones i entrades a PortAventura i a la piscina municipal coberta. Encara teniu fins el 2 de juny per descobrir l'ampli ventall gastronòmic en que es pot presentar i menjar la tonyina. 

 

  • imatge de control 1per1

Trobareu més informació a: www.hospitalet-valldellors.cat i www.jornadesdelatonyina.com

A

També et pot interessar