Foto: 

Ajuntament de Torredembarra
Ja s’han servit 8.250 tapes en pocs dies

La primavera, la tapa altera

Torredembarra confirma la consolidació de les rutes de primavera amb una proposta que s’allargarà fins al pròxim 29 de maig
Agnès Llorens
,
13/05/2017
Menjar i beure
Amics, un local acollidor i una beguda fresqueta. Què més podem demanar-li a la primavera? Torredembarra s’apunta el suggeriment i acull una nova ruta de tapes, que porta les propostes dels millors restauradors locals al vostre paladar. Fins al 29 de maig teniu temps per estrenar la temporada de terrasses amb tots els honors i amb els millors sabors de temporada!
Per 2,5€, els participants poden tastar algunes propostes molt gustoses

El seu origen és el resultat de la casualitat i de la recerca d’una solució ràpida a un problema comú. Algunes llegendes diuen que, per tal d’evitar l’entrada de mosques als gots de beguda, durant l’Edat Mitjana, estris com gots i gerres es van començar a “tapar” amb llesques de pa, embotits i altres aliments, un costum que evitava la desagradable sorpresa de trobar-se insectes en el líquid i, de pas, apaivagar la gana i els efectes de l’alcohol en un estómac massa buit. 

D’aquesta tradició en sorgeix la tapa, com a variant gastronòmica i també com a fet social, una activitat que reuneix petits tastets amb la possibilitat d’anar canviant de locals i poder compartir la vetllada amb diferents persones, una de les tradicions més arrelades a la península Ibèrica i que a les comarques de Tarragona viu un repunt des de fa gairebé deu anys. 

  • imatge de control 1per1

Seguint aquesta tendència -i com ja és habitual durant els mesos de primavera- Torredembarra acull una nova ruta de tapes que enllaça les propostes de fins a 54 establiments de la localitat. Per un preu estàndard de 2,5 euros, els participants poden tastar els seus plantejaments gastronòmics i votar la millor tapa i aconsegueix premis i regals. 

La ruta estarà activa fins al pròxim 29 de maig i, durant el primer cap de setmana que ha estat activa, ja s’han servit 8.250 tapes. A més a més, participar en la ruta té premi, ja que els participants poden participar en diversos sortejos per a obtenir regals, un cop estiguin segellades un mínim de deu consumicions. 


Una fórmula guanyadora des de fa gairebé deu anys 

Tapa i beguda per menys de tres euros. Un recorregut a través dels establiments gastronòmics de la localitat que, durant uns dies, alteren la seva dinàmica i se centren en la promoció. Aquestes són algunes de les característiques que comparteixen les rutes de tapes que omplen moltes de les localitats de les comarques de Tarragona. 

Aquestes propostes, com passa amb la cita d’aquest mes de maig a Torredembarra, són una manera d’unir gastronomia i la tasca de promoció dels locals que hi participen, que molt sovint veuen aquesta iniciativa com una manera d’obrir els seus espais a consumidors que no els coneixen i són una bona manera de guanyar adeptes. 

La primera de les rutes, la degana en matèria, va ser la primera edició de la ruta que, l’any 2009, va organitzar la Cambra de Comerç de Tarragona. Des d’aleshores, són molts els municipis que s’han afegit a aquesta tradició de gaudir del menjar i de la bona companyia, una proposta que no pot ser més perillosa a l’hora de posar-se en banyador però que, d’altra banda, resulta una excel·lent manera de passar una bona estona.

A

També et pot interessar