Surtdecasa Centre
,
30/10/2017
Fires i festes

El Mercat de Música Morta de Manresa, la mort com una vivència a celebrar

Del 31 d’octubre al 2 de novembre el barri antic de la ciutat s’omplirà d’actes culturals oferint concerts, tallers i una fira artística
Mercat de Música Morta de Manresa

Foto: 

Cedida
A Manresa passen coses. Aquesta setmana se celebrarà el primer Mercat de Música Morta de Manresa (MMMM) que tindrà lloc del 31 d’octubre al 2 de novembre. Un nou projecte que pretén centrar la seva actuació en l’entorn del Barri Antic de la ciutat en sinergia amb diferents agents locals que hi intervenen.

El festival es divideix en dies i activitats. El dimarts 31 d'octubre 'In Memorian' omplirà el barri vell amb concerts de tribut a artistes difunts durant l’any 2016 i 2017 que interpretaran artistes de l’escena local. The Bird Yellow, amb la seva guitarra, farà el tribut de Leonard Cohen, Jos Racero el de Prince, i la Maria Ribot i l'Eduard Gener posaran la nota femenina al festival, interpretant cançons d'Amy Winehouse.

L'Hereu Escampa | Foto: Helena Torrent

El Dia de Tots Sants l'activitat agafarà com a protagonista el Mercat de Puigmercadal que durant tot el dia s’omplirà de parades de flors, i d’artistes i artesans de la comarca amb els Somiatruites. Una jornada artística que es complementarà amb un dinar de tapes que oferiran les diferents parades del mercat. Per acompanyar l'activitat artística, Lupulus Emsembla, el cor masculí manresà que cantarà en un 'Vermut Solemne Pels Difunts'. I, a la tarda, hi haurà l'oportunitat de 'Reviure els morts' amb la música de l'Hereu Escampa, Retirada i Hybrid Park que tocaran els seus temes més tronats per fer vibrar tota la ciutat!

El dia 2 de novembre, el projecte oferirà el taller educatiu 'Acompanyar el dol en els infants', impartit per les especialistes en la temàtica del dol en entorns infantils Neus Ballesteros i Àngels Miret, una activitat enfocada a educadors de tots els camps. I per acabar el festival, hi haurà una 'Marxa fúnebre' amb la cèlebre Tuna Tuninya -coneguda per les seves aparicions durant la Festa Major de Manresa i pel tracte humorístic a la situació política- que acompanyarà el circuit festiu pel pintxo-pote i que es tancarà amb una 'Jam Session Mortal', on s’esperen els hits de tots els artistes difunts als quals no s’ha rendit tribut oficial.

Tuna Tunyina

El MMMM neix amb voluntat de transformació del context social, cultural, econòmic i de pensament de la ciutat de Manresa a través de la temàtica de la mort com una vivència a celebrar, reivindicant el llegat d’aquells artistes que ja no hi són. El director del MMMM, Jordi Jet Serra, destaca que l’objectiu és “normalitzar la mort, acostant-nos a un sentit més normalitzat i emocional”. A través d’això, han desenvolupat una proposta musical que encaixi amb el Barri Vell i el Mercat Puigmercadal, amb l’escena local i, que a la vegada, posi a Manresa com una fita dins el circuit de la música garage, indie...

Etiquetes