Caves Bohigas

Foto: 

Cedida

Música i cava a la capella de Can Macià a Òdena

Aquest divendres 19 d’octubre, Caves Bohigas organitza de nou, un concert a la capella familiar de Can Macià
Bet Altarriba
,
16/10/2018
Menjar i beure
Caves Bohigas torna a organitzar un concert, en aquesta ocasió amb AcordCello i amb el gust d’una copa dels seus caves i ho fa en un espai singular: la capella familiar de Can Macià. Una bona oportunitat per als amants del cava i de la música, un binomi molt especial.

Caves Bohigas és un celler que elabora vins i caves, de producció ecològica,i que té més de vuit segles d’història a la conca d'Òdena, a l’Anoia, a les caves i vinyes de Can Macià, en un entorn incomparable que compta amb 38 hectàrees de vinya i 200 d’extensió, entre vinyes, camps de cereals i boscos que adornen el paisatge.

Bohigas és sinònim de vuit cents anys d’història arrelada a les seves vinyes i perfilada en aquestes conrades: les primeres escriptures que documenten Can Macià daten el 1290 i aleshores, aquesta finca s’anomenava Mas Moragues. En l’actualitat, hi ha la vint-i-setena generació d’una nissaga familiar que treballa i suma esforços en aquesta finca, un arbre genealògic que ha anat variant de cognoms en funció de si hi ha hagut descendència directa o no, per si s’ha passat de pares a fills, o en cas contrari, a nebots; i això, també ha influït que s’hagi canviat el nom del mas al llarg de la seva història.

Fidels i compromesos amb la cultura, Caves Bohigas organitza, per aquest divendres 19 d’octubre, el segon concert d’aquest any: una bona excusa i oportunitat per conèixer de ben a prop les caves, però també, el talent musical de proximitat: és el cas d’AcordCello, un duo format per Edmon Bosch, al violoncel i Marc Jiménez, a l’acordió i que interpretaran un ampli repertori d’obres com A. Piazzolla, Consuela Velázquez, entre altres i cançons tradicionals catalanes. Sense dubte, una bona oportunitat per als amants del cava i de la música, un binomi molt especial.

El concert començarà a les 20:00h i es farà en un espai singular i únic: la capella de Can Macià. Aquesta capella va ser construïda l’any 1922 per ordre de qui llavors n’era el propietari del mas: en Joan Vives, en honor a la seva esposa, Mercè Ciervo. Per això, li va dedicar la capella en devoció a la seva onomàstica: a la Mare de Déu de la Mercè. Els frescos que vesteixen la capella són obra de Josep Pey, artista que decorà i retratà diverses obres catalanes, com per exemple, el Parlament de Catalunya. Amb l’arribada de la guera civil espanyola, la capella va ser utilitzada com a estable porcí i la verge, utilitzada com a diana, doncs encara se’n conserven vestigis d’alguns trets. Tot i això, gràcies a un veí que guardà sigil·losament aquest tresor, el mural de l’artista Josep Pey, avui dia, els visitants, encara el poden gaudir.
 

Més informació: 

A