dilluns, 18 setembre, 2017
Opinió

Editorial conjunt Surtdecasa.cat

Estem vivint un moment històric que ens transformarà per sempre. Transformarà el país, la professió periodística i també la qualitat democràtica en què hem viscut des del 1978. L'equip editorial de Surtdecasa.cat, que integra les 8 edicions territorials del mitjà, conscient de trobar-se en aquest punt ha acordat per majoria -i respectant la llibertat de decisió de cada edició- difondre els anuncis de la campanya de l'1-O per demostrar un posicionament a favor de la participació ciutadana i el dret a decidir.

Surtdecasa.cat és un mitjà de comunicació que aposta per enfortir les comunitats culturals locals i un altaveu per mobilitzar coneixement. També entenem la cultura com un espai de diàleg que promou el pensament i la transformació social, per això és imprescindible contribuir a un escenari comú més lliure i més democràtic.

Aquest equip de professionals compromesos amb la cultura denuncien la persecució que han viscut els mitjans de comunicació catalans en els últims dies i coincidim amb l'opinió emesa pel Col·legi de Periodistes en què es considera que l'exercici lliure i responsable de la professió no pot estar sotmès a cap restricció, per excepcional que sigui la situació informativa. Així, seguint el text del Col·legi, també denunciem les interferències en la feina periodística, rebudes en els darrers dies per diverses instàncies.

Entenem que el moment polític actual ens empeny a què la responsabilitat personal i professional sigui la millor manera d'exercir la responsabilitat col·lectiva. Sí a la cultura del diàleg, la proximitat i la sensibilitat.
 

Redacció Surtdecasa.cat