Surtdecasa Ebre
,
19/09/2016
Activa't

Les cinc novetats culturals per començar el curs a les Terres de l'Ebre

El mes d'octubre ve carregat de noves propostes
Novetats setembre - Terres de l'Ebre

Foto: 

Cedida
Algunes de les novetats culturals d'aquesta tardor
El mes de setembre sembla que tot recomenci una altra vegada. Les programacions teatrals i les cartelleres tornen a estar plenament actives i, fins i tot, hi ha noves iniciatives carregades de talent per inaugurar el curs. Us hem fet una selecció d'aquelles que considerem més estimulants. Que les gaudiu!

Documental 'Sonita'

1. Tortosa se suma com a seu del Documental del mes
Torna del documental del mes i, en aquest cas, Tortosa s'afegeix a la iniciativa amb projeccions al Teatre Auditori Felip Pedrell. Cada tercer diumenge de mes es projectarà un documental a les 19:00 hores a la sala petita del teatre. Aquesta nova seu se suma a la del Casal d'Amposta que ja porta anys projectant aquestes pel·lícules de caràcter idenependent. El Documental del Mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar el documental als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de més de 70 sales a tot l’Estat i a Xile, en poblacions grans, mitjanes o en petits municipis arreu del territori. El 'Documental del Mes' d'octubre és 'Sonita', un retrat fascinant d’una noia afganesa en explosió creativa que contrasta amb la manca de llibertat en la societat on li ha tocat viure.

Fòrum del Talent - Montsià Actiu
2. Ponents interessants al Fòrum del Talent
El Fòrum del Talent és un projecte que treballa per la innovació social i la transformació cultural dels territoris. Al mes d'octubre tornarà amb més propostes com per exemple la intervenció de la filòsofa Marina Garcés. El Fòrum és un espai de paraula i diàleg obert, l’ecosistema ideal per a construir un coneixement intel·ligent col·lectiu i de qualitat. En els seus cinc anys de funcionament, el Fòrum ha estat un espai clau per co-crear nous coneixements creatius i responsables amb la comunitat i el territori.

Espectacle 'Bhrava!' de L'Animé

3. Ulldecona, capital del teatre
Nous formats d’espectacles més creatius. Aquesta és la línia que defineix l'aposta de la 13a temporada de 'Dissabtes de teatre' d’Ulldecona que, amb el patrocini de l’Ajuntament del municipi, ha iniciat les representacions el 17 de setembre i les allargarà fins a l'abril de l'any que ve, amb un total de nou funcions. Inclourà espectacles de molts gèneres escènics com ara circ, dansa contemporània, teatre visual i teatre musical, una compilació d’arts escèniques per acostar la cultura al públic de banda i banda del riu Sénia. La pretensió és que el conjunt de programació continue la tendència a l'alça i que l'Orfeó Montsià d'Ulldecona es mantinga com a referent de la difusió de les arts escèniques a través de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya. L'arrancada de la programació ha anat a càrrec de 'L'Endrapasomnis' de la Cia. Teatre al Detall, un conte original de Michael Ende, adaptat per Jordi Palet. Pel que fa a la funció de circ, l'espectador gaudirà d'una atractiva i divertida combinació entre una escala d'equilibris, un trapezi i un contrabaix. 'Esquerdes', de la companyia Hotel Iocandi, és un espectacle fresc, variat, il·lustratiu i divertit, amb un llenguatge propi entre la comèdia i la tragèdia. El món de la dansa i el teatre visual arribaran amb la companyia L'Animé i el seu 'Bhrava!', un espectacle d'una força visual molt gran.

Teatre 'El bon pare' amb Lluís Soler

4. Les obres de referència a Barcelona al Teatre Auditori Felip Pedrell
La programació de la temporada setembre-desembre del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa serà, com sol ser habitual, suculenta. Destaca 'L’Avar de Molière' i 'El bon pare' com a plats forts de la cartellera. La primera de les obres, sota la direcció de Josep Maria Mestres, és interpretada per l’actor Joan Pera en un registre que se’n surt de la seva quotidianitat habitual i que pretén captar a un públic diferent a través d’una història que no deixarà ningú indiferent. La segona, 'El bon pare', s’estrenarà al Festival Grec d’aquest any i arribarà a Tortosa dissabte 19 de novembre.

Llibres

5. Tornen els clubs de lectura a les biblioteques del territori
Les Terres de l'Ebre inicien curs amb una activitat frenètica a les seues biblioteques. La majoria d'elles tornen amb els habituals clubs de lectura per adults i per a xiquets, així com les presentacions de llibres i les xerrades d'interès públic. Destaca la quarta edició de 'Biblioteques amb DO' a Gandesa, una de les 49 biblioteques públiques dels territoris de les 11 DO vinícoles de Catalunya que acostarà la cultura del vi amb la literatura, la música i la poesia; o a la Biblioteca de Roquetes, un seguit de xerrades al voltant de la respiració conscient, com per exemple, el divendres 23 de setembre 'Salut i Respiració Conscient: participar conscientment de la respiració és participar plenament de la vida', a càrrec de Anya Reyes Martín Simón o el dissabte que continuarà amb 'Generant Salut des de l’Interior'.

També et pot interessar