Arts
,
2015
Del 10 al 26 de juliol
Diversos espais
L'Aldea

Bouesia

Onzena edició de la Bouesia, el festival d’Acció Poètica, un certamen interdisciplinari que va nàixer a Deltebre al 2005 amb l’objectiu de generar una simbiosi indissolubre entre cultura i territori. L’eix temàtic serà el joc, entès com una manera de relacionar-nos amb els altres, com un espai de ruptures i experiències.

Una bouromeria des de la plaça dels Sequers de Deltebre fins al Mas de Bernis de l’Aldea (dimecres 22, a les 20.30h) donarà el tret de sortida. Serà una bouromeria al cargol maçana gegant de Mariaelena Roqué, una escultura de fibra de vidre que l’artista va crear per a una de les escenografies de Carles Santos i que des de fa uns dies està instal·lat enmig d’un arrossar d’aquesta finca de l’Aldea. Aquí Roqué interpretarà la seua performance 'Ampullariia' amb dona i cargol maçana.

Enguany Bouesia porta per lema 'A que (no) estem jugant?' i aborda la temàtica del joc. És dins d’aquest context que el cantant de Mishima, David Carabén, pronunciarà (dijous 23, a les 20h) una conferència sobre Johan Cruyff i la Bouesia. Cal destacar també el taller de dos dies 'A què (no) estem jugant?' sobre el joc que impartirà l’artista valencià Vicente Arlandis, i que va dirigit a tots aquells que estiguin interessats a pensar els temps que ens ha tocat viure i ho facin des del joc com una pràctica generadora de conflicte.

En l’edició d’enguany també hi haurà la música de Carles Carolina que presentarà a Deltebre el seu nou disc 'Èxode Ultralocal', títol inspirat en el lema de la Bouesia de l’any passat, una performance culinària a càrrec de Marc Sempere, del col·lectiu Compartir dóna gustet, o la Performance municipal que trenca el concepte del llenguatge com a codi tancat, a càrrec de Los que quedan (Arlandis i Patón). També les joves artistes ebrenques Anna Zaera i Zoraida Roselló, de Santa Bàrbara ens proposaran una acció al voltant d’un joc al qual jugaven de menudes, el Twister. 

La majoria d’accions es desenvoluparan a l’Ebre Terra. Centre d’Inspiració Turística de Deltebre i a la plaça dels Sequers, situada al davant, un espai de treball i després de festa. Paral·lelament fins al 31 de juliol a Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre es podrà visitar l’exposició Psicogeografia d’un festival. Bouesia 10+1 sobre els deu anys del festival. Una mostra que a l’octubre es podrà veure a l’Arts Santa Mònica, i a la primavera del 2016 a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.
 

*Organitzat per l’Associació Cultural Rabera de Bouetes, amb seu a Deltebre.

Més informació i programa:
www.bouesia2.blogspot.com

  • imatge de control 1per1