La Torre de Campredó
Campredó
C. Escardó Valls, s/n
43897 - Campredó
  • 977597050
  • info@campredo.cat
Torre de Campredó
La Torre de Campredó

Lloc emblemàtic i estimat pels campredonencs que aprofiten qualsevol ocasió per a la visitar-los. Situada a la zona de Font de Quinto la seva presència fa que s’aixequi davant el riu Ebre i s'emparella amb la veïna d’enfront La Torre de la Carroba d’Amposta.

La Torre de Campredó és una torre militar de defensa, semblant a altres de l’Ebre, edificades al segle XIII. Tenia una petita porta. La comunicació vertical es feia per trapes. (+info)

La Casa del prat
La Casa del prat

Junt amb la Torre de Campredó tenim la Casa del Prat, també anomenada la Torre del Caragol fent referència a la seva majestuosa escala de pedra i amb forma de cargol. Aquest edifici, de categoria notable, pertany a finals del segle XII o principis del XIII.

Per la seva importància monumental ens fa pensar que fou la Seu de la Sotscomanda templera de Prat on hi residia el “Procurator” o Comanador de Prat. (+info)

L'església
L'església

L’any 1981 és va posar la primera pedra i el 1984 es va inaugurar un temple més gran i modern que l’anterior. L’edifici ve ser dissenyat per Xavier Martí i construït per un veí del poble anomenat Joaquim Gausachs. (+info)

Les coves del Rocall i aiguamolls de Soldevila
Les coves del Rocall i aiguamolls de Soldevila

Un dels paisatges més característics del Campredó de principis del segle XX, el formaven la gran quantitat de coves que hi havia en els terrenys que actualment ocupa el Polígon Industrial Baix Ebre.

Aquestes coves van estar habitades des del l’any 1860 per famílies del poble fins a final dels anys 70. Primerament per a habitatge de les persones i després per a fer-les servir de corrals d’animals, eren cases que estaven construïdes dins la roca. (+info)