Andrei Moldovan

Foto: 

Cedida
Andrei Moldovan fent una fotografia

Andrei Moldovan: "El que més m'interessa és captar la passió de la gent per allò que fa"

El fotògraf exposa el seu treball al Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera fins l'11 de setembre
Anna Zaera
,
22/08/2016
Arts
Andrei Moldovan (Romania, 1989) ha trobat en el treball al camp de les Terres de l'Ebre, la metàfora d'una societat que segueix confiant en la terra com a modus vivendi. És aquest paisatge, humanitzat per les activitats agrícoles, ramaderes i pesqueres, el que aquest jove ha volgut plasmar en les seves fotografies que formen part d'una de les exposicions del cicle Ebre, Art & Patrimoni. Moldovan s’instal·la a La Ràpita amb la seva família el 2004 i, el 2006, comença a experimentar amb la fotografia mentre cursa batxillerat a Amposta i descobreix els principis bàsics d’aquesta tècnica. Posteriorment, va ampliar els coneixements a ESARDI, on va cursar Disseny d’Interiors, tot i que una part important de l’aprenentatge el fa de manera autodidacta i experimentant pel seu compte. Des del 2012, realitza treballs fotogràfics en l’àmbit professional per a empreses i particulars, entre els quals destaquen els reportatges fets per a les revistes TERRES, Routecru o per al festival Ebre, Música & Patrimoni, al mateix temps que desenvolupa projectes propis. Hem volgut parlar amb ell sobre el seu darrer treball que s'exposa al Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera fins l'11 de setembre.
"He visitat molts llocs i racons de les Terres de l'Ebre fent fotos quan surt el sol i quan s'amaga, que és el moment que més llum horitzontal té. I el volum i la grandesa d'aquestes terres es converteix en màgic. És com de conte"

- D'on surt la inspiració per captar imatges de persones interactuant amb la natura?
Realment no és que m'inspirés alguna cosa directament, es tracta més aviat de documentar i mostrar com és un dia normal de treball en sectors com l'agricultura o la ramaderia. El que més m'interessava era captar la passió de la gent que treballa la terra per allò que fa.

- Quins són les moments que més capten la teva atenció?
El que més m'agrada capturar són els moments en què les persones estan exercint alguna acció en concret. Captar aquest instant en una imatge, i que en el moment de tornar-la a veure, em pugui transmetre les mateixes sensacions del moment en què la vaig fer.

- Quan vas començar a interessar-te per la fotografia? Quin contrast vas trobar respecte al teu país d'origen?
Mentre estudiava batxillerat artístic, tenia una classe d'introducció a la fotografia. Llavors m'havia comprat una càmera compacta i a partir d'aquell moment vaig començar a sortir al carrer a fer fotografies.


Fotografia de l'exposició d'Andrei Moldovan.

  • imatge de control 1per1


- Si haguéssis de definir les Terres de l'Ebre des del punt de vista de llum, de paisatge... què diries?
Crec que diria “textures”. Realment les textures i els seus detalls s'aprecien molt més amb una llum lateral que amb una llun zenital. He visitat molts llocs i racons de les Terres de l'Ebre fent fotos quan surt el sol i quan s'amaga, que és el moment que més llum horitzontal té. I el volum i la grandesa d'aquestes terres es converteix en màgic. És com de conte.

- Quina és la fotografia de l'exposició que t'agrada més i per què?
N'hi ha unes quantes, però una de les que m'agrada més és la dels recol·lectors al camp de coliflors. Un d'ells està llençant una coliflor cap al seu company per a que la pugui emmagatzemar en una caixa. Cada cop que veig aquesta fotografia, em ve perfectament el mateix sentiment que en el moment en què la vaig fer. Me'n recordo de l'organitzats i sincronitzats que estaven tots ells, i sobretot, del companyerisme i l'alegria amb què treballaven.

 

Més informació: 

Exposició 'Lo tros', d'Andrei Moldovan
Del 9 d'agost a l'11 de setembre - La Galera
Fitxa d'agenda Surtdecasa

 

A

També et pot interessar