Moviment, circ, música i emocions a la “Ciutat Efímera”

El festival Deltebre Dansa tindrà lloc de l'1 al 14 de juliol a Deltebre
Surtdecasa Ebre
,
16/07/2013
Arts
Ho explicava perfectament Albert Vidal en el seu documental. El Deltebre Dansa, una de les iniciatives més ambicioses que han tingut lloc en el panorama cultural ebrenc dels últims temps, és una ciutat efímera. Un campament de persones arribades d'arreu del món a la que els uneix la seua passió per la dansa i el moviment. Durant dues setmanes d'estricte programa pedagògic coordinat per l'impulsor del projecte Roberto Oliván, aquests ballarins descobriran noves pràctiques, intercanviaran moviments, perfeccionaran estils, però sobretot, compartiran instants amb altres alumnes i professors, i també amb tot un poble que ja els espera impacient.
 
Cada any que passa, el Deltebre Dansa va guanyant la robustesa d'un festival internacional. Perquè aquest és un festival que s'ha fet a si mateix de forma persistent i artesanal. L'escola de ballarins, que porta exercint des del 2004, i per la qual s'han format més de 700 professionals, ha deixat de ser només un centre de formació per convertir-se en pol d'atracció de la cultura.
 
Tot començarà amb banda sonora local. L'1 de juliol a les 22 h, el concert de la banda de Deltebre CraTOr, donarà el tret de sortida a un programa cultural que va des del circ contemporani fins a la música electrònica passant pels espectacles que vinculen el moviment amb el cinema o l'art en general. 
 
Un dels plats forts del certamen és la presència el 3 de juliol de Les Slovaks, els ballarins revelació de l'escena barcelonina i una de les companyies més ben valorades mundialment en l'actualitat, que presenten el seu nou treball Fragments, acompanyats de la música gravada amb una orquestra de corda. També el 4 de juliol, la famosa pallassa Pepa Plana ens oferirà un intel·ligent espectacle carregat de filosofia en els petits detalls.
 
Altres propostes que destaquen per la seua innovació, és el Soundpainting, una espècie de composició en la llengua de signes en viu, creat el 1974 pel compositor novaiorquès Walter Thompson, per als músics, ballarins, actors, poetes i artistes visuals. En l'actualitat, l'idioma Soundpainting comprèn més de 1.200 gestos que estan signats per Thompson, conegut com el Soundpainter, indicant el tipus de material que es desitgi dels artistes intèrprets o executants. 
 
Per als que es van perdre A place to bury strangers, tindran l'oportunitat de veure aquesta obra de Roberto Oliván a Deltebre el 8 de juliol. I després, la música electrònica arribarà als escenaris amb Laurent Delforge, un músic instal·lat a Brussel·les que experimenta amb les variacions eclèctiques de la música electrònica beat. Una activitat que té una forta relació amb el moviment i que permetrà als assistents ballar d'acord amb els ritmes que ell punxi amb els seus plats.
 
Altres propostes per a les nits d'espectacle seran l'actuació de contorsionisme Unbreakable; una actuació de dansa anomenada Tiger tiger burning bright; també Mouvinsitu, una peça que vincula el moviment amb el cinema; Konstandina Efthymiadou amb el seu espectacle Henshin o la creació espontània de David Zambrano i Edivaldo Ernesto He is back 'I think she is back'
 
Els alumnes de l'escola també crearan nous espectacles que seran exhibits al públic. Un d'ells tindrà lloc el 6 de juliol i, l'últim dissabte del festival, tindrà lloc la mostra final on es veurà el resultat de les classes que durant dues setmanes els participants hauran treballat. 
 
--
 
Més informació: 
  

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar