Deltebredansa

Foto: 

Cedida
Espectacle de La Contrebande

Els 8 millors espectacles del Deltebre Dansa

Del 8 al 21 de juliol el Festival Deltebre Dansa celebrarà la seva 15a edició amb el bo i millor de l’avantguarda de dansa i circ internacional
Surtdecasa Ebre
,
02/07/2019
Espectacles
Del 8 al 21 de juliol el Festival Deltebre Dansa celebrarà la seva 15a edició amb el bo i millor de l’avantguarda de dansa i circ internacional al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya. El festival acollirà un total de 48 espectacles, tant de companyies nacionals com internacionals, que es podran veure en diferents indrets de Deltebre. La bailaora i coreògrafa Rocío Molina, la companyia granadina de circ Vaivén Circo, la parella grega-moçambiquesa de dansa Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto i la companyia de circ francesa La Contrebande són alguns dels noms que estaran presents en aquesta edició. A més de la programació d’espectacles, un altre dels pilars fonamentals del Deltebre Dansa és la formació de professionals. Més de 150 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis. Enguany hem de destacar que el Festival ha rebut la Nominació als premis europeus EFFE i es troba entre els 24 seleccionats de 715 festivals de tota Europa, com a únic festival català i de tot l'estat espanyol. Hem destacat els 8 espectacles que segons els més experts no ens podem perdre.

1. Linda Kapetanea & Edivaldo Ernesto (dansa)
“És la seva lluentor, el seu virtuosisme i la seva creença que el cos humà té el poder d’expressar emocions. No tenen por de sentir, actuar, suar i arriscar-se. L’essència d’aquest espectacle és el cos que no coneixem. No es tracta de saber en absolut. Aquest espectacle, 'Half The Truth', és un dispositiu de mapatge per al terreny del desconegut. No és el que premeditem, allò que conceptualitzem. Continua sent un misteri. Es tracta del seu cos a la vora de l’impossible. On massa no és suficient per estar en l’escenari. Es tracta d’atrevir-se a estar en desacord amb l’acord per entretenir”, diu el performer Jozef Frucek.
> Quan? El 9 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info) 
 2. Compañía Rocío Molina (dansa)
'Impulso' és una manera de recerca previ a la producció d’un nou espectacle. Improvisant en un museu, en la riba del riu o del mar, en una església… Rocío investiga nous camins desconeguts que sorgeixen gràcies a un context singular i una relació renovada amb el públic. Els experiments s’alimenten de l’intercanvi artístic. Aquest laboratori itinerant de Rocío rep a altres artistes provinents de diferents disciplines. En aquesta ocasió, l’artista convidada serà Rosalba Torres Guerrero, qui serà part d’aquest 'Impulso' tan únic. 'Impulso' es nodreix de la definició del seu propi terme (del llatí impulsus): (1) Acció i efecte d’impulsar / (2) Instigació, suggestió / (3) Força que porta un cos en moviment o en creixement / (4) Desig o motiu afectiu que indueix a fer quelcom de manera sobtada, sense reflexionar.
>Quan? El 16 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info)

3. Nit de Solos 
Aquesta nit és un homenatge a totes aquestes actuacions d’una sola persona. Una única persona contant una història. Una sola persona a l’escenari. Un viatge inesperat cap al ser interior. De mi per a tu. De tu per a mi. Perquè, encara que sembli que s’està emprenent o fent quelcom sol, es tracta d’éssers humans que reflexionen amb tots nosaltres sobre temes transcendentals que ens uneixen a tots. Entre els espectacles, destaquem el de Peter Jasko. '18' és un petit manifest dedicat a la llibertat de la recerca, a la seva pràctica contínua de la dansa. Una celebració de la profunditat del moviment acompanyat d’una escolta genuïna en el moment present. Un treball basat en els descansos interns i externs.
>Quan? El 19 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info) 

4. Bodhi Project (dansa)
'Routes', peça recentment coreografiada per a Bodhi Project per Guy Nader i Maria Campos, dirigeix la nostra atenció a un viatge de múltiples camins habitats per la complicitat de sis persones que desafien constantment la gravetat i troben diferents estratègies de cooperació que fan que els complexos camins i situacions siguin assolibles. L’enfocament minimalista en aquesta peça atreu la nostra atenció cap a una anàlisi profunda de la mecànica corporal i l’anatomia de la col·laboració entre múltiples cossos en acció. El treball se centra en constel·lacions que es basen en la complicitat de cada individu que es connecta constantment amb l’altre, creant una massa única de cossos que la gravetat desafia incessantment.
>Quan? El 15 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info)

 


 Barcode Circus Company I Foto: Valerie Thénard Béal 

5. V Nit Solidària i del Circ 
Arriba la V Nit Solidària i del Circ! Una iniciativa del Festival Deltebre Dansa on el circ contemporani i la solidaritat es donen la mà. Hula hoop, trapezi, mans-mans/cabell-cabell, barra russa, cèrcol aeri i roda cyr de la mà d’algunes de les noves veus creatives del circ contemporani internacional. Sobre aquest fons de disciplines variades, el Festival Deltebre Dansa torna a apostar per la creativitat del circ contemporani, una branca artística que ha experimentat una vertadera revolució, passant de ser considerat un art menor a ser un dels sectors punters de les Arts Escèniques. Destaquem la Barcode Circus Company on els elements tècnics del circ es fonen a la perfecció amb la dramatúrgia de l’obra i serveixen per impulsar el subjecte cap endavant, desenvolupant, així, un llenguatge acrobàtic diferent que remarca la marca tan única de Barcode Circus Company. Peça finalista en el programa televisiu Got Talent França 2016.
>Quan? L'11 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info)

6. Vaivén Circo (Circ)
Do not disturb. 'No molestar' ens porta a un dia de treball qualsevol a una fàbrica de principis el segle XX. Quatre personatges únics dissenyats per provocar tota mena de sentiments en el públic. Sentiments que només apareixen quan ens veiem reflectits en ells. Els personatges, de fet, arribaran al límit: al límit del risc, de l’absurd i també al límit de la tendresa.
>Quan? El 8 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info)

7. La Contrebande (Circ)
'Bal Trap' és un joc en directe de 30 minuts. 'Bal Trap' són sis acròbates en el camp de joc, jugant amb el que els envolta. Sovint, fent malabars amb el risc. 'Bal Trap' les regles del qual les estableixen els jugadors, basant-se en propulsions, projeccions i aterratges. 'Bal Trap' és un joc amb el perill. Es confia que el grup estigui atent els uns als altres. 'Bal Trap' és un grup unit d’individus amb diferents personalitats. No és una competició. 'Bal Trap' és travessar la línia de meta junts. 'Bal Trap', com un joc, desafia a prendre, atrevir-se o no.
>Quan? El 20 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info)

8. Defracto (Circ)
Hi haurà alguns malabars. Hi haurà fluixedat. Hi haurà tolls. No hi haurà cap animal torturat, ni plàtan espatllat, però hi haurà cafè, gotes i una processó de les últimes hores de la reina Cleòpatra. Què podem mostrar que no estigui ja a YouTube? 'Flaque' és un espectacle in situ i no determinista que va més enllà dels límits establerts per la cinta.
>Quan? El 18 de juliol a la Carpa Deltebre Dansa (+info)

Més informació: 

A

També et pot interessar