,
13/03/2013
Filosofia

Diccionari de paraules inventades o quasi

Arterisc: Se diu d'aquell art que porta lletra menuda, sovint necessària per entendre l'obra. Peça acompanyada de text.


Butacada: Si la Batukada és molt dinàmica la butacada és tot lo contrari. Només cal agafar un seient i deixar de fer. Les butacades eviten revolucions.


Capitalisto/a: Se diu d'aquella persona que aprofita el sistema econòmic per fer-ne un ús egoista, si cal en contra dels seus congèneres. Als capitalistos els sol agradar la gent que fa butacades.


Dalímanya: Animal racional i surrealista capaç de causar rebuig a la vegada que fascinació, que li agrada provocar i desmembrar les convencions per mostrar-ne les seues misèries.


Emoció de censura: Acte de demanar responsabilitat política al poder executiu motivat per la voluntat d'experimentar emocions fortes.


Fadrícida: Persona que acaba amb la gent soltera. La parella podria ser fadrícida?


Galimatías Prats: Persona embrollada i sovint irònica que presenta un desinformatiu important.


Hanalfabet: No cal dir res més.


Intel·lèfon: Telèfon amb una intel·ligència sovint superior als seus amos. Capaç de fer una gran sèrie de tasques de les quals molt poques se'n faran servir. La fascinació per ell pot durar una mitja d'un any o any i mig.


JOTAN: Jota Organitzada del Tractat Atlàntic Nord.


Karlòmetre: Aparell dissenyat per mesurar el grau de fidelitat dels comunistes envers Karl Marx.


Loreneta: Noia petita capaç de volar.


Màrtir i Pol: Poeta excels en llengua catalana que se sacrifica per una causa superior per donar-ne fe d'ella.


Nitche: Revolucionari cubà amb habilitats filològiques i filosòfiques notables que sol escriure i guerrejar des de que se pon lo sol fins que torna a sortir.


Ooohrquestra: Conjunt instrumental que deixa bocabadats als oients, concretament als que no s'adormen durant la funció.


Pianus: Extrem terminal d'un instrument musical de corda capaç de produir sons de vent cacofònics.


Quiqui?: Pregunta que no se sap si té caràcter sexual o, si en canvi, és un acte de bugaderia per descobrir-ne l'agent de certs actes dels quals se n'ha estat informat en veu baixa i d'amagatotis. Verbigràcia: “Vols saber qui m'ha proposat tenir relacions sexuals?” “Quiqui?”


Rajoieria: Art o ofici de no dir res tot parlant molt. Ofici de desdir-se, de trencar promeses i de generar desconfiança.


Sarraïm: Vinya semítica que no se pot fermentar mitjançant el seu suc per proscripció divina.


Titòlia: País mediterrani on un president amb afany de protagonisme sempre solia fer allò que li sortia de la mateixa titòlia.


Utopista: Autopista sense peatges.


Vilusió: Imatge percebuda provocada per la ingesta d'alcohol procedent del raïm (no del sarraïm) i que no s'adequa a la realitat.


Water: Aigua d'inodor.


Xilèfon: Que entona amb accent xilè.


Yorcs: Orcs que en lloc de ser nadius de la Terra Mitja provenen d'una ciutat anglesa.


Zen (tot a): Filosofia oriental barata. Alerta! Molts productes de tot a zen valen més de zen.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Roman Aixendri Cugat va néixer molt jove, a l'edat de zero anys. A mesura que s'anava fent gran s'anava preguntant cada vegada més coses, fins que un dia es va trobar dins de la facultat de filosofia, i després a la de comunicació audiovisual cosa que li provocà més dubtes. Quan no dubta se posa a escriure i viceversa.

06/04/2021
Déu preferí a Abel i Caïm, en veure's rebutjat, decidí matar al seu germà petit. Ja en el Gènesi es veuen les conseqüències de la insuficiència i de la mancança.
09/01/2021
“Després de 3 setmanes suportant aquells ruixats, tota la comunitat va acceptar la decisió d'abandonar el seu refugi subterrani i marxar a viure definitivament en un altr
29/04/2020
Per a que intuïm fins on la pròpia ideologia fa que manipulem la nostra percepció de la realitat per adequar-la al nostre pensament, podem veure a l'astrònom Tycho Brahe, que anys després de la proposta copernicana heliocèntrica, va proposar un
30/03/2020
Aquests dies estic fent l'esforç de centrar-me molt a comprendre i a evitar jutjar.
23/03/2020
Una de les propostes que em va semblar més curioses de la meva llicenciatura de filosofia fou la proposta experimental del filòsof nord-americà John Rawls.
20/03/2020
Aprofito el confinament per fer reflexió perquè a diferència del que proposa Fernández Díez, tot ha de poder ser qüestionat, d'altra banda es cau en el dogma i el dogma pot caure en barbàrie.