Mónfilmat 2016

Foto: 

Cedida
'El perdut' de Christophe Farnarier

Els 5 imperdibles de Mónfilmat

Del 1 al 9 de juliol les Terres de l'Ebre acullen la primera edició del Festival Internacional de Cinema de Paisatge
Surtdecasa Ebre
,
22/06/2016
Entorn
El festival al que, quan el coneguin, tots els directors del món voldran anar. I nosaltres direm que hi érem en aquella primera edició. Vosaltres també? Les Terres de l'Ebre donen la benvinguda al Festival Internacional de Cinema de Paisatge Mónfilmat, que se celebrarà de l'1 al 9 de juliol en diferents espais emblemàtics del territori, alternant les projeccions a l'aire lliure amb les projeccions a diferents sales de cinema habilitades per a l'ocasió. El paisatge serà el fil narratiu i motiu d'especialització d'aquest festival que busca "servir d'encreuament entre cultura i vida lúdica", com ha comentat el director del Centre d'Art Lo Pati, Vicent Fibla, impulsor de la iniciativa. Un altre dels objectius que es planteja és “recol·lectivitzar l'experiència de veure cinema, i recuperar el caire social i relacional que implicava 'anar al cinema' i que s'ha perdut”, assegura el programador, l'ampostí Xavier Miró. Us donem cinc motius per anar-hi!

1. Estrenes internacionals i presència dels protagonistes
Es projectaran més de 20 films, la majoria inèdits a les sales comercials del país, que van del documental a la ficció, amb especial atenció als curtmetratges de nova creació i la producció amb temàtica local. A més, l'organització ha fet una forta aposta per apropar a l'Ebre els directors d’algunes d’aquestes pel·lícules, moltes d’elles guardonades en festivals de prestigi internacional. Han confirmat la seua presència els directors de 'La propera pell', Isaki Lacuesta i Isa Campo, protagonitzada per Emma Suárez, Sergi López i Àlex Monner i que va guanyar la Biznaga de plata a la millor direcció, millor actriu i premi especial del jurat al Festival de Màlaga; Christophe Farnarier, director d’'El Perdut', guanyadora de la millor pel·lícula, actor i director de la secció ZonaZine del Festival de Màlaga; Pol Rodríguez, responsable de 'Quatretondeta', film d’humor negre protagonitzat per José Sacristán, Laia Marull i Sergi López; o Alba González de Molina, directora de 'Julie'.

2. Cinema i gastronomia en espais emblemàtics
Vincular la cultura amb altres propostes de caire més lúdic és un dels grans atractius del festival. Per això, hi haurà tres sessions especials a l’aire lliure amb sopar inclòs. Seran a la Pedrera de les Moles, a Ulldecona, on es projectarà el film 'El olivo' d'Itziar Bollaín, amb sopar a càrrec del restaurant Les Moles, que compta amb una estrella Michelin. Una altra d'aquestes sessions filmicogastronòmiques tindrà lloc al Museu de la Mar de l’Ebre de La Ràpita, amb la projecció de 'Quatretondeta' de Pol Rodríguez, amb sopar a càrrec del xef Albert Guzmán; i finalment la Barraca de la Casa de Fusta, enmig del Parc Natural del Delta de l'Ebre, serà l'escenari on es projectarà 'Hija de la laguna' del peruà Ernesto Cabellos, amb el sopar a càrrec del restaurant L’Estany.

3. Tast de vins amb projecció
El cinema també es maridarà amb vi, per això, l'organització també ha contemplat una sessió especial amb la projecció de 'Chasselas Forever' de Florien Burion, un film de temàtica vinícola que s'acompanyarà d'un tast de vins DO Terra Alta al Casino d'Amposta, un espai emblemàtic de la capital del Montsià, que us sorprendrà per la seva estètica vintage.

4. Xerrada i forces tel·lúriques amb Albert Serra i Christophe Farnarier
I si voleu un espectacle de diàleg en viu, no us heu de perdre aquesta conversa entre dos monstres del món del cinema. El director català Albert Serra, conegut per les infules de geni boig i recentment guardonat amb el prestigiós premi Jean Vigo per la seua última pel·lícula 'La mort de Lluís XIV', participarà en un diàleg amb el també director Christophe Farnarier, que va ser director de fotografia de la primera pel·lícula de Serra, 'Honor de cavalleria'. Aquest diàleg tindrà lloc a Lo Pati  i abordarà la influència tel·lúrica del paisatge de Banyoles en l’obra de Serra. La presència d’aquests directors permetrà establir un diàleg amb el públic assistent i aprofundir en el concepte d’aquest festival que aborda els lligams de cinema i paisatge, entès no com un marc que engloba l’acció sinó com un protagonista més de la trama, ja sigui de ficció o documental.

5. Kino Tarragonik arriba a l'Ebre, cinema col·laboratiu
Durant el festival no només es projectarà cine   ma, sinó que també es rodaran i es muntaran curts en un temps rècord. Aquesta és la proposta de Kino Tarragonik, el primer cop que la iniciativa Kino-Kabaret se celebra a l'estat espanyol: un moviment nascut el 1999 a Montreal, Canadà, i que té la voluntat de reunir professionals i amants del món del cinema i la creació artística, amb o sense experiència professional, que duran a terme un projecte en un cap de setmana de residència artística a Balada, enmig del Delta de l'Ebre.

  • imatge de control 1per1

 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Mónfilmat. Festival internacional de cinema i paisatge
De l'1 al 9 de juliol - Amposta, Ulldecona i La Ràpita
Fitxa d'agenda Surtdecasa 

 

A

També et pot interessar