Surtdecasa Ebre
,
03/01/2018
Fires i festes

Com arriben els Reis Mags a les Terres de l'Ebre?

Us expliquem com arribaran Ses Majestats a algunes poblacions de les quatre comarques
Reis Mags

Foto: 

Club de Rem
Els Reis Mags arribant a Tortosa pel riu Ebre
El dia 5 a la nit arriben els Reis Mags a Catalunya. A les Terres de l'Ebre, en alguns llocs arribaran per mar, en altres per terra i en altres pel riu. Les diferents comitives reials aniran carregada amb centenars de regals que deixaran als més petits de la casa. T'expliquem com arribaran a les capitals de les quatre comarques.

- 'Les mil i una nits' a Amposta
Els contes de 'Les mil i una nits' inspiraran enguany la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Amposta. Un gran mercat d’orient, amb venedors i compradors, faquirs, ballarines de la dansa del ventre, músics, la làmpada i el geni, acompanyaran la Cort Reial durant el recorregut pels carrers d’Amposta. Prop de 400 persones participaran en aquesta desfilada que incorporarà diferents novetats com per exemple, que cada Rei Mag disposarà de la seva pròpia música en directe. Ses Majestats arribaran a la capital del Montsià pel riu, damunt de tres muletes tripulades per remers del Club Nàutic Amposta. Després de ser rebuts per les autoritats i saludar els xiquets i xiquetes que els esperin a l’embarcador del riu, pujaran a les seves carrosses per recórrer els carrers de la capital del Montsià. Finalment, Ses Majestats entraran a peu fins a la plaça de l’Ajuntament, on faran l’adoració al nen Jesús i es faran fotos amb els xiquets i xiquetes. Cada carrossa de Ses Majestats. Enguany portarà un grup de 15 músics, a més del seus patges a cavall.
Més informació

- La fantasia d'arreu del món a Tortosa
Enguany,  la Gran Cavalcada dels Reigs Mags de Tortosa girarà al voltant dels Parcs Temàtics, amb carrosses que mostraran aspectes dels parcs Disney que hi ha arreu del món, del parc dels Clicks de Playmobil, i d'un dels que tenim ben a prop, Port Aventura.  Hi participaran aproximadament unes cinc-centes persones i es podran veure 23 carrosses amb elements mòbils. Els reis arribaran pel riu a l'embarcador del Mercat Municipal i tot seguit aniran en comitiva al barri de Ferreries. Després, les autoritats donaran les claus de la ciutat a Ses Majestats i faran un parlament des del balcó de l'ajuntament.  
​Més informació

- Benvinguda al pont de les Arcades a Móra d'Ebre
La benvinguda a Ses Majestats tindrà lloc al pont de les Arcades, a l’alçada de l’avinguda de les Comarques Catalanes. La cavalcada reial comptarà amb l’acompanyament de la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa, i els Tabalers de la Colla de Diables Sheron, i passarà per diversos carrers  fins a arribar a la plaça de Baix. A la plaça de Baix tindrà lloc la salutació dels Reis d’Orient i l’adoració al pessebre. En acabar, Ses Majestats pujaran al balcó de l’Ajuntament per a fer els parlaments, moment en què se’ls farà entrega de les claus del poble per part de l’alcalde. Tot seguit, a les escales de l’Església, els Reis i els patges reials rebran els xiquets de la població i els repartiran obsequi.
​Més informació

- Obrint-se pas entre vinyes a Gandesa
Els Reis Mags d'Orient accedeixen a Gandesa entre vinyes i ben abrigats per les baixes temperatures que solen tenir a la capital de la Terra Alta. A les 19h hores arribaran per l’Avinguda Catalunya Ses Majestats els Reis Mags d’Orient i la comitiva farà una rua pel poble on visitaran l’alcalde a l’Ajuntament i des del balcó tiraran caramels a tots els xiquets i xiquetes. Tot seguit, aniran cap a l’església on saludaran el mossèn i adoraran el nen Jesús. Després, es dirigiran fins a la Societat Unió Gandesana, un dels centres socials del municipi, on repartiran els regals als menuts del poble.
Més informació

- Arribant en vaixell a La Ràpita
A la Ràpita els Reis Mags d'Orient arriben en vaixell al Port dels Alfacs després d'haver creuat països i continents. Les barques ben engalanades són rebudes pels més menuts que acompanyaran Ses Majestats a la cavalcada juntament amb els patges reials i els grups d'animació. Finalment els Reis Mags d'Orient acompanyats dels patges reials faran estada al pessebre vivent del Parc de Garbí per entregar l'or, l'encens i la mirra. La ruta s'acabarà al Centre Cultural "El Maset" on faran entrega dels regals a tots els xiquets i xiquetes. Un dels aspectes més curiosos de la cavalcada a La Ràpita una concentració prèvia a l'arribada dels Reis en la que té lloc l'arrossegament de llaunes tal com feien els avantpassats. 
​Més informació

 

També et pot interessar