Un segle de torrons artesans

Lo Torronero, museu artesà a les Terres de l’Ebre
Surtdecasa Ebre
,
21/02/2011
Menjar i beure

Torró de Xixona, d’Alacant, de xocolata amb ametlles o avellanes, de neu (o massapà), de gema d’ou (o crema),  «pastissos de glòria», pans de Cadis, «papabenets» de pinyons coberts de sucre, «peladilles», «garrapinyades» (ametlla torrada, sucre i canyella), bovets de massapà... Aquests són els dolços de Nadal, però en pocs llocs es fabriquen, com aquí, de manera artesanal.
 
Visitar Lo Torronero (Tortosa) durant els dies de Nadal és una tradició. Una tradició que les noves generacions incorporen progressiva i naturalment, després de més d’un segle de negoci. Per tant, podriem dir que la familia Morant Sirvent s’ha convertit ja en un bé cultural de les Terres de l’Ebre i el seu establiment, en un temple dels dolços nadalencs.
 
La botiga, que ara regenta Jose Luis Morant i la seva dona Maribel Miralles, té el seu origen l’any 1883, quan Vicent Morant, natural de Xixona (Alacant) decideix anar a Tortosa a vendre durant uns dies, als voltants de Nadal, els productes casolans que elabora al seu poble. No serà fins l’any 1940 quan lo torronero s’establirà definitivament a l'emblemàtica porteria del carrer Cervantes 2. Aquesta porteria acabaria per convertir-se en botiga, quan Jose Luis i Maribel es van traslladar al local contigu del portal. Aquest canvi va anar acompanyat d’una nova oferta per als clients: oferir orxates (de xufa i d’ametlles), granissats i gelats artesanals.
 
Lo torronero obre per Nadal, de novembre fins a Reis i després a la temporada d’estiu.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar