Paula Pairó
,
22/08/2017
Activa't

Descobrint l’entorn amb les bambes posades

Castell-Platja d’Aro i S’Agaró proposa quatre curses de muntanya per incentivar l’esport

Foto: 

Aj Platja d'Aro
S'han preparat quatre curses durant el setembre i l'octubre.
Sovint insistim en la cura i el respecte que hem de tenir envers l’entorn rural que ens envolta. Una manera per valorar-lo passa per apreciar-lo, per gaudir-lo en primera persona i per comprovar els beneficis que ens aporta. Des de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró han apostat per combinar, durant el setembre i octubre, la pràctica de l’esport i la descoberta de l’entorn a través de la tercera edició de la Lligueta Running Vall d’Aro, que proposa quatre curses de muntanya pel municipi. Parteu atenció: des de Surtdecasa us facilitem tota la informació necessària per a participar-hi!

Les curses, que recorreran circuits als afores del municipi, estan obertes a la participació de tothom qui tingui més de 16 anys. Cada esportista pot decidir participar en només una de les curses o en totes. Els recorreguts estan pensats per poder-los realitzar des d’esportistes d’alt nivell com a aficionats que vulguin gaudir-ne des de la vessant més popular. Les inscripcions a les curses ja estan obertes, així que no badeu perquè cada cursa té un límit de 400 participants.

La Nocturna (dimarts 22 d’agost)

Aquesta serà la primera prova i, com bé indica el seu nom, es farà quan el sol ja hagi caigut i sigui negra nit. La cursa tindrà un recorregut de 7,5 quilòmetres i sortirà des de la Biblioteca Mercè Rodoreda del municipi de Platja d’Aro. Els concursants finalitzaran el traçat quan arribin al Parc dels Estanys. L’organització recomana que tots els qui participin d’aquesta cursa portin un frontal.
(El cost de la cursa és de 9 euros sense xip, 12 amb xip si és anticipada i 15 si es compra el mateix dia de la cursa)

Cursa de Castell d’Aro (diumenge 17 de setembre)

El recorregut escollit per la cursa que passarà per Castell d’Aro serà circular, amb la sortida i arribada al mateix punt: la Sala Polivalent. Els participants hauran de córrer durant 9 quilòmetres pels camins de l’entorn del municipi.
(El cost de la cursa és de 9 euros sense xip, 12 amb xip si és anticipada i 15 si es compra el mateix dia de la cursa)

Cursa lineal del Camí de Ronda (diumenge 8 d’octubre)

Aquesta cursa està previst que surti de la platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge i finalitzi al Tinglado de Sant Feliu de Guíxols. Té un recorregut de 12,5 quilòmetres i s’iniciarà a les 10 del matí d’aquell diumenge de forma esglaonada, és a dir, la sortida serà individual cada 30 o 60 segons.
(Les inscripcions es podran fer en línia fins dos dies abans de la prova per un cost de 15 euros i, durant la mateixa jornada de 8.30 a 9, per 18 euros).

La Marxa (diumenge 8 d’octubre)

L’última prova i la més dura serà de 20 quilòmetres amb un desnivell de 300 metres per un recorregut 70% de terra i 30% d’asfalt de forma circular. La sortida es realitzarà a les 10 del matí al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro i finalitzarà al mateix punt de sortida.
(Les inscripcions seran de 12 euros si es fa de manera anticipada i 15 euros si es fa el mateix dia de la prova de 9 a 9.30).

En cada cursa hi haurà guardó de 1r, 2n i 3r Premi absolut femení i masculí, 1r Premi al millor atleta local (femení i masculí), i al participant amb més edat (masculí i femení).

Aquestes curses s’inclouen en la voluntat per part de l’Ajuntament d’incentivar al conjunt de la població a assolir un estil de vida actiu i saludable. Amb aquesta voluntat, des de la regidoria d’Esports s’ha plantejat un primer repte anomenat Fem Esport 365!, i que proposa obtenir 365 punts entre el 28 de juliol al 10 de setembre. Per assolir-los cal consumir 3.650 calories.  

També et pot interessar