Adrià Cortadellas
,
19/10/2016
Activa't

El valor afegit de Palafrugell

PALAFRUGELL+ és la clau per estar al dia de tota la cultura del municipi baix empordanès

Foto: 

cedida
Ara fa uns dies a Palafrugell van llançar un nou producte per tal de fomentar el patrimoni cultural i natural del municipi. PALAFRUGELL+ és la clau per estar al dia de la cultura a Palafrugell o no perdre’s cap detall. Sense anar més lluny inclou conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, el Museu del Suro, la Fundació Josep Pla, la Fundació Vila Casas i la Fundació Bancària Caixa d’estalvis i pensions de Barcelona “La Caixa”. Tot plegat consisteix en un tiquet conjunt a un preu reduït de 8€ que permet l’accés al Jardí botànic Cap Roig, Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda, Fundació Josep Pla, Museu del Suro, Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario i Fundació Vila Casas – Museu Can Mario. Què més es pot demanar?
Palafrugell és conegut arreu per les seves boniques cales, platges i camins de ronda. Això és innegable. Ara bé, el que encara molta gent desconeix és l’interessant rerefons cultural, natural i històric que l’envolta. Amb PALAFRUGELL+ això s’ha acabat! El tiquet té validesa d’un any i també compta amb un retallable bescanviable per gaudir d’una activitat cultural exclusiva, que canviarà cada mes i pot consistir en un preu reduït, un 2x1 o un accés privilegiat a alguna activitat programada. Des d’aquest mes que el tiquet ja es pot obtenir a les Oficines de Turisme del municipi i al punt d’informació del Teatre Municipal de Palafrugell. Repassem on es pot accedir amb PALAFRUGELL+!
 
 
1. El Jardí botànic Cap Roig
Paratge imprescindible pels amants de la botànica. Ubicació privilegiada i vistes meravelloses. Les espècies vegetals més característiques de la Mediterrània es barregen amb arbres i plantes procedents de cinc continents en aquest fantàstic jardí botànic, un dels més variats de Catalunya. No cal dir que, també, durant la temporada d'estiu, el jardí botànic acull diverses activitats com ara exposicions i actuacions culturals.
 
 
2. Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda
Aquest conjunt monumental és testimoni de l’ocupació d’un lloc privilegiat des de fa almenys 2.600 anys. S’hi pot visitar un jaciment ibèric senyalitzat (segles VI a I aC), una torre de guaita del segle XV (Bé Cultural d’Interès Nacional), una ermita i hostatgeria del segle XVIII, i un far del segle XIX. Tot al cim d’una muntanya amb penya-segats sobre el mar i amb una de les millors panoràmiques de la Costa Brava.
 
 
3. Fundació Josep Pla
La Fundació Josep Pla neix l’any 1973, quan el propi escriptor decideix donar la seva biblioteca particular i crea la Fundació Privada Biblioteca Josep Pla, regida per un Patronat que s’ocuparà de la seva conservació i de facilitar l’accés al públic interessat. I, des del 1992, promouen la lectura i l’estudi de l’obra literària i periodística de l’escriptor: Ruta Josep Pla, cuina, tallers, exposicions, recitals i molt més!
 
 
4. Museu del Suro
Ubicat al centre de Palafrugell, el Museu del Suro és un lloc ben singular. Adquireix, conserva, interpreta i posa en valor el patrimoni del món del suro a Catalunya, en tant que configurador d’un  paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes. Imprescindible visitar-lo!
 
 
5. Dipòsit d’aigua modernista de Can Mario
Aquest interessant dipòsit d'estil modernista, situat a l'antiga fàbrica surera de Can Mario, s'ha convertit en un símbol de Palafrugell. L'any 2000 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, degut a la seva estructura i valors artístics poc comuns per aquest tipus de construccions.
 
 
6. Fundació Vila Casas – Museu Can Mario
Can Mario és el Museu d'Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas a Palafrugell des del 2004. Unes 220 escultures que daten des de la dècada dels 60 fins a l'actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya. A més a més, cada any s'hi organitzen exposicions temporals.

Més informació: 

Oficina de Turisme de Palafrugell
Avinguda Generalitat, 33
17200 Palafrugell

També et pot interessar