Foto: 

cedida

Les 10 bandes que actuaran al Desemboca 2016 de Platja d’Aro

El festival gratuït a la Costa Brava pels amants dels sons vintage arriba carregat de propostes ben diverses, del 21 al 24 de juliol
Adrià Cortadellas
,
20/07/2016
Música
Quan algú li agraden els sons vintage, adora tot el ventall que això abasta. Del rhythm&blues al rock’n’roll, passant pel soul i el blues i sense oblidar-nos del punk-rock i el garatge més ballable. Un any més una riuada de sons vinatge dels estils més diversos desemboquen a Platja d’Aro. Del 21 al 24 de juliol arriba el Desemboca 2016. Amb totes les seves lletres. Concerts a l’aire lliure: sol i platja durant el dia i nits de ball a ritme frenètic. Com si no hi hagués demà. I tots els concerts gratuïts. I amb 10 bandes imprescindibles. Què més es pot demanar? Us expliquem els 10 grups que hi actuaran!
 
Please Wait
Forjats a l’Atzavara, són hereus del so post-hardcore patentat a Sant Feliu de Guíxols. Quan comences a tocar amb 15 anys, la ràbia juvenil envaeix composicions i concerts. Avui al llindar de la vintena, en Borja, en Manel i en Gerard mantenen el mateix esperit i la mateixa essència, però des de l’experiència. Després de l’èxit del seu EP de debut “Dirty Little Secrets”, a l’actuació del Desemboca 2016 hi podrem escoltar nous temes.
Dia: Dijous, 21 de juliol
Hora: A les 22h30
LLoc: Bar Skull
 
The Shivas
Un combo engreixat, precís i deliciosament divertit. Les seves dolces harmonies i el seu so torrat al sol beuen directament dels orígens del surf-rock i el rock’n’roll dels 60; alhora que la seva barreja de surf-pop i garatge els connecta directament amb coetanis com Thee Oh Sees, La Luz o Mrs Magician.
Dia: Divendres, 22 de juliol
Hora: A les 00h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
Go!zilla
Una frenètica banda de rock psicodèlic. Des de Florència, Itàlia, arriba l’acid psychedelic punk de Luca Landi, Fabio Ricciolo i Mattia Biagiotti. Un so inspirat tant en els psicodèlics Nuggets com en les guitarres grunge de la dècada dels 90. I, a la vegada, tot barrejat amb una autèntica i veritable actitud punk.
Dia: Divendres, 22 de juliol
Hora: A les 23h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
Biscuit
Un referent del rock’n’roll estatal que acomiada la seva primera època daurada amb el seu disc més cru i de rock’n’roll. Una banda amb gran instint per barrejar tot el que ha esdevingut clàssic -tingui 50 anys o només mitja dècada- amb les aportacions pròpies d’una gran banda de rock. I de Vilanova!
Dia: Divendres, 22 de juliol
Hora: A les 22h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
Aliment
Punk-pop furiós, però feliç i amb melodies ben treballades. Punk de xandall, però també de garatge, vestit amb lletres sobre les llums i les ombres de les relacions humanes. Una combinació que transmet unes ganes tremendes de viure, mentre coregem i ballem –amb els punys alçats- en els seus concerts. 
 
Dia: Divendres, 22 de juliol
Hora: A les 21h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
Lie Detectors
Un grup “trampós”, que pren de tot allò que t’arribarà. Amb frescor i actitud renovada, són capaços d’allunyar-se de l’estil punk-rocker i fixar-se en el petits detalls que remeten a grups com Prisoners, Stranglers o Real Kids. A la new-wave, i també al punk. Però des d’una nova perspectiva, que no és ni barroera, ni massa gastada.
Dia: Dissabte, 21 de juliol
Hora: A les 00h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
Los Retrovisores
Actitud vitaminada, respecte a les arrels i adoració absoluta als déus negres de la música. Actitud mod i melodies ie-ié amb denominació d'orígen de Barcelona. En resum: aromes “sixties” autèntiques. I és que sovint cal primer regirar en el passat, en els sons originals; i tot seguit, beure d’allò conegut i admirat per generar, finalment, una sonoritat pròpia.
Dia: Dissabte, 21 de juliol
Hora: A les 23h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
Alice & The Wonders
Intensitat i força que transmeten emoció i sinceritat. Beuen dels sons del rhythm’n’blues dels anys 40 i 50, però a la vegada són permeables a altres influències d’origen divers, com el jazz, el soul, el swing, els ritmes llatins o el rockabilly. Tot plegat, agafant pinzellades d’aquí i allà que saben encaixar-les conjuntament a la perfecció.
Dia: Dissabte, 21 de juliol
Hora: A les 22h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
The Ratkellers
So Cavern Club per als quatre costats. Una aposta pel uso cru de beat, rock’n’roll i rhythm’n’blues, que sembla néixer de les cendres de Stu Sutcliffe. Són la versió autòctona de combos com Kaisers, New Piccadillys o Neatbeats, i així ho demostren en el seu primer EP editat recentment.
Dia: Dissabte, 21 de juliol
Hora: A les 21h30
LLoc: Plaça dels Estanys
 
 
Chino Swingslide & Victor Puertas
Dos referents europeus quan parlem de blues. Junts, són una mescla explosiva amb un repertori que va del blues al swing capaç de cautivar al públic més exigent. Dos artistes incomparables que han aconseguit un so únic i personal. Ambdós actúen tant a Europa com a EEUU i estan al capdavant de diferents grups com Victor Puertas & The Mellow Tones, o bé, Chino & The Big Bet. 
Dia: Diumenge, 24 de juliol
Hora: A les 13h
LLoc: Pizzeria La Riera

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Festival Desemboca 2016
Del 21 al 24 de juliol
Platja d'Aro
A

També et pot interessar