Paula Pairó
,
07/01/2018
Activa't

Iniciant la temporada de curses de muntanya a Llançà

Se celebrarà el proper 14 de gener

Foto: 

Oriol Batista
Fotografia panoràmica de l'increible paisatge que envolta la cursa.
Us queda energia per gastar després de les tranquil•les i relaxades vacances de Nadal? Doncs atents perquè a continuació us presentem la cursa que marca l’inici de temporada: la Mitja Marató de Muntanya de l’Albera. A més, amb aquesta ja en són vuit les edicions celebrades, pel que des de la Unió Excursionista Llançanenca –responsable de l’organització-, han preparat algunes novetats molt especials.

Aquesta és una de les clàssiques curses dins del circuit de mitges maratons del calendari gironí, a banda de ser la que marca l’inici d’any. Els qui la coneixen saben que es desmarca de la normalitat per l’excel·lent ambient de cursa impulsat pel centenar de voluntaris de l’UELL Llançà. A cada control hi ha una gran representació de voluntaris que treballen perquè la cursa sigui molt més agraïda pels participants. En definitiva que el poble de Llançà es desviu per la Mitja Marató de l’Albera fet molt agraït per tots els participants de totes les edicions! 

Enguany, coincidint amb la festa local de Sant Vicenç, que se celebra el 20 de gener, l’esdeveniment esportiu s’inclou dins dels actes de la festa i, a més a més, marcarà el tret de sortida a unes festes molt celebrades.

Aquesta iniciativa es farà conjuntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà, ja que un dels principals objectius d’aquest departament és donar a conèixer el magnífic paisatge de Llançà i el seu entorn a través de la pràctica de l’esport.

Després de la gran participació en les últimes edicions, superant els 500 participants, l’organització ha hagut de fer front i incorporar noves propostes. Així doncs, i seguint les peticions dels participants, aquesta 8a edició vindrà marcada per una nova cursa de 10km.  El recorregut connectarà el primer tram  i darrer tram de la mitja marató a través de la muntanya emblemàtica de Puig Tifell. És a dir, una vegada arriben al Coll de les Portes es pujarà directament a Tifell per agafar el corriol de socarradors fins a la Plaça. Un recorregut que preveuen que sigui ràpid i divertit.

Pels que encara no esteu engrescats del tot, només falta dir que un dels detalls més especials d’aquesta Mitja Marató és el recorregut, passant doncs per 3 ermites romàniques de Llançà: Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta i Sant Martí de Vallmala.  

Més informació: 

Ajuntament de Llançà
Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica
Informació i inscripcions a les curses a l'enllaç

També et pot interessar