Paula Pairó
,
10/01/2019
Activa't

5 plans per fer a l’Empordà sense gastar ni un euro

Caminades, escalar, aprendre i conscienciar-te

Foto: 

Cedida
A l'Empordà hi ha centenars de plans per fer durant l'hivern
Encara que l’Empordà és reconegut per tot el territori català per un espai estiuenc, amb cales precioses i nits inacabables, també és una terra per passar-hi un dia ventós i, tot assentat en un dels grans miradors que tenim, contemplar la seva bellesa i reflexionar sobre la vida. Si la pujada de gener s’està fent més dura del que semblava i busqueu plans per fer a l’Empordà gastant ben poc, atents que aquest és el vostre article!

Cinc sortides per pobles empordanesos per fer durant l’hivern
Els empordanesos som gent acostumada a grans períodes de fort i fred vent, a glaçades de bon matí i a humitats intempestives, però sabem que tenim un territori que és per viure’l tant de dia com de nit, tant a l’estiu com a l’hivern. Cap de Creus, l’Albera, els Aiguamolls, la Font d’en Mercader o Carcaixells –Montclar són algunes de les nostres propostes.

Més informació

D’exposició en exposició pels principals museus empordanesos
L’Empordà és una zona farcida de museus amb un gran interès social i cultural. Des del Museu de l’Exili de la Jonquera fins al Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, des de la Casa de Port-lligat de Salvador Dalí al Castell de Púbol de la Gala. El Museu de l’Anxova, les Ruïnes d’Empúries i la Ciutadella de Roses. També el Museu Dalí i el Terracotta Museu, la Farinera de Castelló d’Empúries i la ciutat ibera d’Ullastret. I desenes de museus i espais d’interès cultural escampats pel territori que esperen que els descobriu. Atents perquè molts d'ells ofereixen descomptes o, fins i tot, exposicions temporals gratuïtes.

Llegiu i consciencieu-vos del que està passant el territori en matèria mediambiental
Llançà, Cadaquès, Begur, Palafrugell, Pals, Palamós i ara, Pau, són alguns dels municipis afectats per aquesta revifada de projectes urbanístics que preveuen construir cases unifamiliars, la majoria de luxe, acompanyades d’hotels de grans dimensions, en zones de gran interès paisatgístic i ecològic. Els grups ecologistes ja han fet el primer crit i la ciutadania comença a estar-ne al corrent. Conscienciem-nos i protegim aquest territori que tant enamora a empordanesos i forans!

> Més informació

Enamorem-nos una mica més del cel empordanès amb l’espectacle dels estornells
Amb l’arribada de la fred, any rere any, l’Empordà acull l’arribada d’uns artistes acròbates voladors originaris d’Euràsia, però que s’han anat introduint a Àfrica del Sud, Nord-Amèrica, Austràlia i Nova Zelanda. Són els estornells, que tot i per molts ser una nosa pel fet d’afectar cultius i embrutar ciutats, solen acabar les vetllades amb uns espectacles hipnòtics que deixaran a qualsevol amb la boca oberta. Acosteu-vos aquests dies fins a alguna torre de guaita del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà i potser, amb sort, podreu contemplar-los.

>Més informació

Reconnectar amb la natura escalant a l’Alt Empordà
Si bé aquest és un esport que cada dia guanya més adeptes, la comarca també té un gran potencial pel que fa al nombre i varietats de sectors i zones on poder practicar-lo. En aquests temps frenètics on tot va tan ràpid i on la ciutat sembla ser el pivot entorn el qual gira la nostra existència, cada cop hi ha més gent determinada a reconnectar amb allò essencial, amb l'entorn i la naturalesa, a recuperar el control del temps i la plena facultat dels sentits.

>Més informació