AGENDA
Menjar i beure
2018
De l'11 d'octubre al 4 de novembre
  • Palafrugell, Tamariu, Calella de Palafrugell i Llafranc
Restaurants col·laboradors

Campanya gastronòmica 'Es Niu'

De l'11 d'octubre al 4 de novembre, els restaurants de Palafrugell celebren les jornades gastronòmiques “Es Niu”, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.
 
Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d'aquestes jornades, que neixen l'any 1998, és, d'una banda, fer conèixer es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.
 
Restaurants: L'Arc, La Xicra, Pa i Raïm, El Balcó de Calella, El Càntir  de l'Hotel Alga, Casamar, Hotel Llafranc, La Blanca by Llevant, Terrassa Terramar i El Clot dels Mussols.
 

Preu: 

menús entre 35€ i 40€

Vermut amb 3 tapetes
Es Niu
Postres de cítrics
Vi - Aigua i cafè
 

Més informació: 

Et pot interessar

Les noies de Mossbank Road
Dissabte 1 de desembre, 20:30h
Palafrugell
CordeVi, festival gastronòmic del Pallars Jussà - 2018
Del 4 d'octubre al 18 de novembre
La Pobla de Segur, Isona i Conca Dellà, Tremp, Talarn, La Torre de Capdella, Salàs de Pallars
Dissabte 20 d'octubre, 18h
Torroella de Montgrí
Tasta notes
Dies 19 d'octubre i 23 de novembre
Massoteres
Del 12 al 28 d'octubre
La Bisbal d'Empordà
Rally de Tapes a Salou, 2018
Del 19 al 28 d’octubre
Salou
Dijous 18 d'octubre, 18h
Platja d'Aro
Primera premsada
Diumenge 4 de novembre, 8:30h
La Granadella