Menjar i beure
,
2018
De l'11 d'octubre al 4 de novembre
Restaurants col·laboradors
Palafrugell, Tamariu, Calella de Palafrugell i Llafranc

Campanya gastronòmica 'Es Niu'

De l'11 d'octubre al 4 de novembre, els restaurants de Palafrugell celebren les jornades gastronòmiques “Es Niu”, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.
 
Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d'aquestes jornades, que neixen l'any 1998, és, d'una banda, fer conèixer es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.
 
Restaurants: L'Arc, La Xicra, Pa i Raïm, El Balcó de Calella, El Càntir  de l'Hotel Alga, Casamar, Hotel Llafranc, La Blanca by Llevant, Terrassa Terramar i El Clot dels Mussols.
 

Preu: 

menús entre 35€ i 40€

Vermut amb 3 tapetes
Es Niu
Postres de cítrics
Vi - Aigua i cafè
 

Més informació: