AGENDA
Menjar i beure
2018
De l'11 d'octubre al 4 de novembre
  • Palafrugell, Tamariu, Calella de Palafrugell i Llafranc
Restaurants col·laboradors

Campanya gastronòmica 'Es Niu'

De l'11 d'octubre al 4 de novembre, els restaurants de Palafrugell celebren les jornades gastronòmiques “Es Niu”, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local.
 
Es niu és un plat molt antic, d'origen palafrugellenc, en què en els seus inicis no s'hi posava carn, ja que es tractava d'un plat de Quaresma. Es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, els pescador van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. És un plat típic taper que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a les barraques. La preparació d'aquest plat és molt llarga, dura unes cinc hores, una per al sofregit i quatre per guisar els altres ingredients. Per aquesta raó, molt sovint no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Un dels objectius d'aquestes jornades, que neixen l'any 1998, és, d'una banda, fer conèixer es niu als que encara no l'han descobert i, de l'altra, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.
 
Restaurants: L'Arc, La Xicra, Pa i Raïm, El Balcó de Calella, El Càntir  de l'Hotel Alga, Casamar, Hotel Llafranc, La Blanca by Llevant, Terrassa Terramar i El Clot dels Mussols.
 

Preu: 

menús entre 35€ i 40€

Vermut amb 3 tapetes
Es Niu
Postres de cítrics
Vi - Aigua i cafè
 

Més informació: 

Et pot interessar

Del 22 de desembre al 6 de gener
Tortellà
Dimarts 1 de gener, 19h
Torroella de Montgrí
Diumenge 17 de febrer, 12h
Palafrugell
Del 23 de desembre de 2018 al 6 de gener de 2018
Cruïlles
Del 2 de desembre de 2018 al 13 de gener de 2019
Pals
Diumenge 23 de desembre, 20h
Castell d'Aro
Del 9 de novembre de 2018 al 4 de febrer de 2019
Torroella de Montgrí
Diumenge 30 de desembre, 17:30h
Jafre