AGENDA
Llibres
poesia
2018
Divendres 15 de juny, 19:30h
  • Figueres
Museu del Joguet de Catalunya

Escriure des de l'Empordà

Nascuts o residents la comarca, els escriptors de l'Empordà tenen una notable presència en el panorama actual de les lletres catalanes. Hereus d'una llarga i poderosa tradició –de Pla a les germanes Vayreda, de Víctor Català a Carme Guasch o Maria Àngels Anglada, de Fages a Pep Subirós o el mateix Salvador Dalí-, el cert és que la seva particular adscripció al territori ha marcat el seu ser-en-el-món.
 
Més enllà d'etiquetes i visions reduccionistes, què suposa aquest fet per a tots ells? Es pot ser empordanès i universal? En quina mesura el territori i la tradició condicionen la creació artística? Fins a quin punt ser perifèric interfereix en la projecció d'un escriptor?
 
Aquest cicle vol donar veu a un grup d'escriptors contemporanis que viuen aquesta situació –privilegi o condemna- i plantejar els reptes que els comporta. S'organitza a través d'un diàleg entre dos autors que departeixen entre ells -i amb el públic- sobre el que significa escriure sota el ressò, la presència, el pes o la companyia d'un territori com l'Empordà.
 
Aquests diàlegs emporitans i literaris es duran a terme en diverses poblacions de la comarca de l'Alt Empordà, amb la voluntat d'aproximar-nos al territori.
 

Programa: 

Més informació: 

Et pot interessar

Del 5 de juliol al 17 d'agost
Peralada
Tarde dels lectors, Seu Vella, claustre, Lleida, Surtdecasa Ponent, literatura
Dimecres 27 de juny, 15h
Lleida
poesia
Divendres 21 de setembre, 19:30h
Castelló d'Empúries
Del 14 de juny al 14 de juliol
Figueres
Dissabte 30 de juny, 20h
L'Escala
Del 13 al 29 de juliol
L'Escala
Vidal
Dijous 28 de juny, 20:30h
Lleida
Dilluns 30 de juliol
Castelló d'Empúries