AGENDA
Arts
2018
Del 3 al 28 de febrer
  • Torroella de Montgrí
Claustre de l’Hospital

Exposició 'Por la España que creían mejor'

El títol d'aquest projecte s'ha extret del text que es trobava al monument del Cementiri de València, dedicat a les víctimes republicanes enterrades en diverses fosses comunes durant el franquisme des de l'1 d'abril de 1939 fins al 31 de desembre de 1945: En memoria de todos los que dieron la vida por la España que creían mejor».
Aquest text es va eliminar a l'octubre de 2015, ja que segons el Fòrum per la Memòria del País Valencià i altres associacions, aquestes paraules no respectaven la memòria de les persones enterrades a les fosses comunes que havien estat víctimes de la dictadura franquista.
Ara, el monument està format per una desolada pedra llissa, decorada amb dues peces metàl·liques, que sembla il·lustrar la dificultat per arribar a consensuar una memòria històrica compartida a l'estat espanyol.
Por la España que creían mejor és un projecte que convida als espectadors a recuperar aquesta memòria històrica. I ho fa mitjançant la documentació fotogràfica -acompanyada d'uns texts explicatiu d'uns espais vinculats a una guerra civil que com tota guerra va generar horror i tragèdia entre tots dos bàndols.
Un horror i tragèdia que gestionats al llarg del temps de forma desigual i diversa en postguerra, dictadura i posterior democràcia, avui encara requereixen una profunda revisió.
 

Et pot interessar

Del 4 d'agost al 14 d'octubre
Palafrugell
Del 3 d'agost al 18 de novembre
La Bisbal d'Empordà
Del 15 de juny al 15 d'octubre
Torroella de Montgrí
Del 7 de juliol al 16 de setembre
La Bisbal d'Empordà
Dilluns 10 de setembre, 21h
L'Estartit
Del 4 d'agost al 16 de setembre
Castell d'Aro
Robert Capa
Dijous 27 de setembre, 19h
Lleida
Els colors de Girona
Del 26 de juny al 25 d'agost
Girona