AGENDA
Arts
2018
Del 3 al 28 de febrer
  • Torroella de Montgrí
Claustre de l’Hospital

Exposició 'Por la España que creían mejor'

El títol d'aquest projecte s'ha extret del text que es trobava al monument del Cementiri de València, dedicat a les víctimes republicanes enterrades en diverses fosses comunes durant el franquisme des de l'1 d'abril de 1939 fins al 31 de desembre de 1945: En memoria de todos los que dieron la vida por la España que creían mejor».
Aquest text es va eliminar a l'octubre de 2015, ja que segons el Fòrum per la Memòria del País Valencià i altres associacions, aquestes paraules no respectaven la memòria de les persones enterrades a les fosses comunes que havien estat víctimes de la dictadura franquista.
Ara, el monument està format per una desolada pedra llissa, decorada amb dues peces metàl·liques, que sembla il·lustrar la dificultat per arribar a consensuar una memòria històrica compartida a l'estat espanyol.
Por la España que creían mejor és un projecte que convida als espectadors a recuperar aquesta memòria històrica. I ho fa mitjançant la documentació fotogràfica -acompanyada d'uns texts explicatiu d'uns espais vinculats a una guerra civil que com tota guerra va generar horror i tragèdia entre tots dos bàndols.
Un horror i tragèdia que gestionats al llarg del temps de forma desigual i diversa en postguerra, dictadura i posterior democràcia, avui encara requereixen una profunda revisió.
 

Et pot interessar

Dissabte 23 de febrer, 20:30h
Torroella de Montgrí
Del 24 de novembre al 22 d'abril
Torroella de Montgrí
Exposició ‘Memoràndum dels oblits’ d'Eva Agasa i Roc Blackblock
Del 22 de febrer al 24 de març
Tarragona
Dies 8 i 9 de juny
Palafrugell
Exposició 'Ciència i essències. Nasevo'
Del 9 de febrer al 22 d'abril
Olot
De l'1 de febrer al 7 d'abril
La Bisbal d'Empordà
Exposició 'Mitologia i natura' d'Evelí Adam
Del 15 de febrer al 29 de març
Girona
De l'11 de gener al 31 de març
Palafrugell, Calella de Palafrugell, Llafranc