Música
,
2018
Dies 22 i 23 de juny
Plaça de la Llevantina
L'Estartit

Sant Joan a l'Estartit

Un any més, el Festival ÍTACA, Cultura i Acció a l'Empordà aglutina propostes culturals de qualitat a un preu assequible, amb l'objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. Es posa en marxa amb l'arribada de l'estiu amb una combinació de música, teatre i altres activitats lúdiques i de reflexió. El festival es celebra en una desena de municipis del Baix Empordà en espais de gran bellesa.

Enguany la revetlla de Sant Joan començarà la nit del 22 de juny! El Sant Joan 2018 de l'Ítaca seran dues nit festives a la Plaça de la Llevantina de l'Estartit. A tocar de mar amb els grups més alegres del país!

Programa: 

Divendres 22 de juny
 
Txarango, Che Sudaka i Doctor Krápula formen el cartell de la nit del 22 de juny. Serà una nit d’estiu per recordar, a tocar del mar, amb tres bandes que són referents en el seu estil.
 
Txarango s’ha consolidat en pocs anys com una de les bandes més populars de l’escena musical catalana i un dels grups del país amb més projecció internacional. La seva barreja d’estils -des del regaee a la música llatina pasant pel dub-, el seu caràcter festiu i el seu compromís social són els signes d’identitat d’una banda que encén els escenaris i contagien la seva energia a un públic que viu els seus concerts com si no hi hagués demà.
 
Che Sudaka, un dels grups de referència del Cúmbia-Ska-Punk a nivell estatal i internacional, presenta a les comaques gironines el seu nou treball Almas Rebeldes, en el que aconsegueix reflectir al cent per cent la seva recerca d'un so propi, autèntic i reconeixible. La banda, formada per dos argentins i dos colombians que viuen a Barcelona, són una garantia de festa, tal i com han demostrat en els més de 1.500 concerts realitzats a prop d’una cinquantena de països.
 
Doctor Krápula és una de les bandes de rock més importants d'Amèrica Llatina, amb una poderosa fusió de punk, cúmbia, ska, hip hop i reggae, combinada amb lletres de conscienciació social i ambiental. La banda colombiana, que enguany compleix dues dècades als escenaris, destaca per les seves contundents actuacions en directe .
 
Una sessió del DJ Karlixx (Canibal Sound System) tancarà la nit allargant la festa fins a la matinada.
 
 
Dissabte 23 de juny
 
Ebri Knight, Germà Negre, Pachawa Sound i Koers portaran la festa de la revetlla de Sant Joan, quatre de les bandes més festives dels nostre país. 
 
Ebri Knigth actuarà al festival amb el seu nou disc Guerrilla, publicat al mes de febrer i que presenten a comarques gironines a ÍTACA. Una obra molt esperada i que arriba en el millor moment de la seva carrera, ja que s’ha consolidat com un dels grups amb més concerts i tirada popular del país, com ho demostren els més de 170 concerts del seu anterior disc Foc! (Maldito Digital, 2015). Un grup estimat pel públic, respectat pels programadors i reconegut per la premsa especialitzada.
 
Germà Negre iniciarà la gira de presentació del seu darrer disc amb el seu concert a ÍTACA Sant Joan, tot un honor pel festival que sempre ha apostat pels grups de casa, festius i reivindicatius. La banda de Banyoles assegura ballarusques, somriures i festa amb aquesta trepa d’arriats que repassen un repertori de músiques del país amb sonoritats de folk castís.
 
Energètics, apassionats, explosius, reflexius i somiadors. Aquests són alguns dels adjectius que millor defineixen Pachawa Sound que aquest 2018 vol consolidar-se entre els grans grups de casa nostra després de dos anys compartint cartell amb els principals noms de l’escena musical a Catalunya, Euskal Herria i França.
 
Amb la seva naturalesa mestissa que aporta originalitat i frescor a les seves cançons, Koers és ritme en llengua afrikaans, però també és groove, energia i missatge. La banda de Lleida és una formació en essència roots, viatjant des d'altres gèneres però sempre passat pel seu filtre reggae marca de la casa.
 
Una sessió del DJ Gambeat Radio Bemba Sound System -baixista de la mítica formació Mano Negra de Manu Chao- tancarà la nit allargant la festa fins a la matinada.

Preu: 

Consulta preus i abonaments per les dues nits a itacacultura.koobin.com

Més informació: 

Properes propostes del Festival Ítaca
 
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1