Arts
,
2019
De l'1 de desembre de 2019 al 2 d'agost de 2020
Terracotta Museu
La Bisbal d'Empordà

Exposició 'Jordi Cuixart. Des de Lledoners'

En aquesta mostra es poden contemplar algunes de les peces que Jordi Cuixart elabora en el taller de ceràmica del Centre Penitenciari de Lledoners, on continua aprenent noves tècniques, evolucionant com artista i perfeccionant l'habilitat amb el torn i l'argila. La ceràmica ha passat a ser una part important en el dia a dia de Cuixart, i en paraules seves: “el contacte amb l’argila és un retorn als orígens, a la mare natura i la bellesa de la creació. Em permet mantenir intacte el meu compromís polític i no perdre mai l'esperança amb els dies que vindran”.

També es mostra la petjada que el reconegut artista i activista xinès Ai Weiwei va realitzar del peu de Jordi Cuixart durant la seva visita a Lledoners en un acte de denúncia i solidaritat en contra de la presó dels presos polítics catalans. La peça forma part d'una campanya de Ai Weiwei on l'element clau és una bandera que conté una petjada humana, feta per commemorar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans.
 

Inauguració: 

Diumenge 1 de desembre a les 12.00 h
La inauguració inclourà la presentació del llibre “Ho tornarem a fer”, del mateix Jordi Cuixart. A partir de les 11.00 h i fins a la finalització de l’acte, l’Associació de Ceramistes de la Bisbal realitzarà en directe un mural reivindicatiu. L’acte comptarà també amb la col·laboració musical de Mazoni.
 

Més informació: 

  • imatge de control 1per1