Activa't
,
2019
Del 4 al 22 de maig
Museu de la Mediterrània
Torroella de Montgrí

III Desenterrant l'Empordà. Cicle de Conferències d'Arqueologia

’arqueologia té la capacitat de revelar-nos secrets molt ben guardats. Sota terra, potser ben a prop nostre, s’amaguen troballes que ens mostren evidències d’un món extingit que, generalment, ningú ens pot explicar. D’aquesta manera, les pedres i els ossos, deixen de ser objectes inerts, per convertir-se en narradors de la nostra història.

És per això, que el Museu de la Mediterrània, us convida un any més al cicle de conferències: “Desenterrant l’Empordà”, on pretenen donar a conèixer el panorama arqueològic empordanès. Acompanyats de diferents especialistes s'analitzaran els descobriments més recents, així com la història que sempre amaga tot gran descobriment.
 

Programa: 

Dissabte 4 de maig - Presentació del treball de recerca de l'alumna Ona Vilà de l'institut Montgrí: Guia Arqueològica per descobrir petits jaciments romans al Baix Ter tutoritzat per Lina Vilamitjana, amb la col.laboració de l'arqueòleg del MAC Empúries, Joaquim Tremoleda.Després de la presentació, i amb cotxes particulars, hi haurà una visita guiada al jaciment de Mas Gusó (Bellcaire d'Empordà).

Dimecres 8 de maig - Lluís Pericot, les arrels torroellenques d’un arqueòleg universal a càrrec de Francesc Gràcia i Josep Maria Fullola.

Dimecres 15 de maig - Descobrim Santa Maria del Palau a càrrec de Ferran Codina.

Dimecres 22 de maig - Les excavacions a la plaça del Lledoner i al passeig de Torroella Montgrí a càrrec de Jordi Merino.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1