Entorn
,
2020
Dissabte 8 de febrer, 11h
Museu Memorial de l'Exili
La Jonquera i La Vajol

Dia Nacional de l'Exili i la Deportació

Amb motiu del Dia Nacional de l'Exili i la Deportació, instituït el 5 de febrer com a data commemorativa de l'exili republicà per la Generalitat de Catalunya el 2017, tindran lloc el matí del dia 8 de febrer al MUME de la Jonquera i al Coll de Lli de  La Vajol diversos actes en record de l'exili republicà de 1939. Al MUME s'inaugurarà l'exposició "Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939", sobre els llegats Fàbrega i Narro del Museu de l'Empordà i del MUME. A La Vajol es farà una marxa commemorativa fins el Coll de Lli, lloc de pas de les autoritats republicanes el dia 5 de febrer de 1939.
 

Programa: 

11:00h, Inici de la pujada al Coll de Lli des del camí de La Vajol al Santuari de les Salines (GI-505).

11:30h, Presentació de l'acte a càrrec del periodista i escriptor Martí Gironell i lectura de textos de Carles Pi i Sunyer i Pere Bosch-Gimpera i audició musical a càrrec d'Anna Ros (violoncel) i Mercè Miró (flauta travessera) amb la presència de la Consellera de Justícia Ester Capella.

13:00h, Inauguració de l'exposició "Art i exili. Artistes catalans de l'exili del 1939", una exposició conjunta amb doble seu, amb el Museu de l'Empordà de Figueres. Parlaments institucionals (Alfons Quera, Alfons Martínez, Sònia Martínez i Ester Capella).

13:30h, Visita guiada a l'exposició a càrrec del comissari de la mostra, Enric Pujol.

14:30h, Dinar.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1