AGENDA
Arts
2020
Del 18 de gener al 31 de maig
  • La Jonquera
Museu Memorial de l'Exili

Instal·lació artística 'Fugir', d'Àlex Nogué

Alguns llocs, tal vegada tots els llocs, són contenidors de pensaments, de les mirades que han retingut, de les vivències que han escenificat i de les imatges que han generat fins a configurar una estructura cultural que travessa el temps.  I entre aquests llocs, el bosc ocupa una significació rellevant. Els seus arbres esdevenen els testimonis silenciosos de tot el que ha succeït al seu voltant, són els arxivers dels estats anímics de les persones, els notaris de gestes èpiques , els tresorers dels secrets i els impulsors dels somnis.

Seguim vivint temps convulsos. Els arbres del Pirineu varen veure fugir milers de persones de la dictadura espanyola.  Els mateixos arbres que han vist fugir, a la segona dècada del segle XXI, artistes i polítics.

Fugir per no morir. Fugir dels altres, fugir pels altres. Fugir d’un mateix. Fugir de la por, fugir amb por. Fugir per tornar, fugir per oblidar, fugir per perdre’s, fugir per buscar. Fugir per desitjar.

Àlex Nogué (Hostalets d'en Bas, 1953) és artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona. Editor de la revista científica BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació). Ha publicat 7 llibres sobre els processos de creació fonamentats en la experimentació artística personal. Editor de la revista científica d’art contemporani BRAC. Ha realitzat més de 60 exposicions individuals en diferents països. Nogué, el 2017, va guanyar la novena edició de la Biennal d’art de Girona , convocada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.
 

Més informació: 

Et pot interessar

Banderoles Festa Major
Diumenge 24 de maig, 18h
Figueres
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
De l'1 de febrer al 29 de març
Castelló d'Empúries
Llibre 'Sex ¡oh!: mi revolución sexual' de Lyona
Del 9 al 31 de març
Reus
Exposició 'Abstracció' de Josep Bernat
Del 14 de març al 26 d'abril
Tortosa
Divendres 22 de maig, 21h
Figueres
Exposició 'Hijras, les filles dels Kinnars' d'Anna Lofi
Del 17 de març al 4 d'abril
Tarragona