AGENDA
Arts
2020
Del 18 de gener al 31 de maig
  • La Jonquera
Museu Memorial de l'Exili

Instal·lació artística 'Fugir', d'Àlex Nogué

Alguns llocs, tal vegada tots els llocs, són contenidors de pensaments, de les mirades que han retingut, de les vivències que han escenificat i de les imatges que han generat fins a configurar una estructura cultural que travessa el temps.  I entre aquests llocs, el bosc ocupa una significació rellevant. Els seus arbres esdevenen els testimonis silenciosos de tot el que ha succeït al seu voltant, són els arxivers dels estats anímics de les persones, els notaris de gestes èpiques , els tresorers dels secrets i els impulsors dels somnis.

Seguim vivint temps convulsos. Els arbres del Pirineu varen veure fugir milers de persones de la dictadura espanyola.  Els mateixos arbres que han vist fugir, a la segona dècada del segle XXI, artistes i polítics.

Fugir per no morir. Fugir dels altres, fugir pels altres. Fugir d’un mateix. Fugir de la por, fugir amb por. Fugir per tornar, fugir per oblidar, fugir per perdre’s, fugir per buscar. Fugir per desitjar.

Àlex Nogué (Hostalets d'en Bas, 1953) és artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona. Editor de la revista científica BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació). Ha publicat 7 llibres sobre els processos de creació fonamentats en la experimentació artística personal. Editor de la revista científica d’art contemporani BRAC. Ha realitzat més de 60 exposicions individuals en diferents països. Nogué, el 2017, va guanyar la novena edició de la Biennal d’art de Girona , convocada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.
 

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'Suite de foc' de la ceramista Vall Palou
Del 7 de febrer al 18 de juliol
Lleida
Banderoles Festa Major
Diumenge 12 de juliol, 18h
Figueres
Exposició 'Antoni Tàpies. La resistència del signe'
De l'11 de març a l'1 de novembre
Vila-seca
Dissabte 26 de setembre, 11h
Castelló d'Empúries
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
Del 23 al 25 d'octubre
Figueres
Diumenge 9 d'agost, 22h
Peralada