Llibres
,
2023
Dijous 23 de març, 19h
Biblioteca Fages de Climent de Figueres
Figueres

Presentació del llibre ‘Els fils del mar’

Presentació del llibre ‘Els fils del mar’ (Editorial Spècula) d’Inés Macpherson, una novel·la subtil i meticulosa que parla d’un món en ruïnes en què les supersticions, la misogínia i la violència conviuen amb la necessitat urgent d’alliberar-se’n. La presentació anirà a càrrec de l’escriptora M. Mercè Cuartiella.

Sinopsi: 

La Janira va créixer amb la prohibició d’apropar-se al mar. Les dones que volien tocar l’aigua, desapareixien. “Se les mengen els monstres i els éssers que s’amaguen a l’abisme”, li deia l’avia. Per això les noies escrivien a les pedres els noms de les amigues i germanes desaparegudes, per recordar-les. Però el mar era insaciable, perquè fins i tot això s’emportava.

Tot i així la Janira, com altres noies del poble, sent la veu del mar, que visita els seus somnis i alimenta el desig de mirar més enllà de les normes que les condemnen a estar lligades. A viure tancades, sense horitzó. I vol descobrir si tot allò que batega entre les roques, a les profunditats del mar, és real o si només són supersticions.

Els fils del mar és un cant a la llibertat, a l’acceptació d’un mateix, però també és un relat esfereïdor que ens parla del desig, del control, de les cordes que dibuixen fronteres i ens lliguen, de la manera amb què una història pot marcar-nos la pell.

Preu: 

Assitència lliure i gratuïta

Organitza: 

Llibreria Bookman

Més informació: 

  • imatge de control 1per1