Fires i festes
,
2023
Dijous 6 d'abril, 22h
Plaça Major
Verges

Processó i Dansa de la Mort de Verges

Nova edició de la Processó i Dansa de la Mort de Verges, Festa patrimonial d'interès nacional. Una representació que ensenya els moments més importants de la vida pública de Jesús, amb un èmfasi especial en els darrers dies i en la venda, detenció i condemna d’aquest. 

Sinopsi: 

La Processó de Verges, consta actualment de dues parts. La primera es fa a les 22h, en un escenari col·locat al mig de la Plaça Major, on només hi tenen accés els espectadors que han comprat entrada. La plaça s'omple de gom a gom per veure aquestes escenes del cicle passionístic, unes 1.000 persones.

La segona part té lloc una vegada acabada la representació de la plaça. Després de la lectura de la sentència de Ponç Pilat, els actors es dirigeixen cap a l’església, el punt de reunió amb els altres elements i també el de partida de la Processó pròpiament dita. A partir d’aquest moment, cap a les 00h, els carrers de Verges esdevenen els llocs de la Via Dolorosa, i en ells s’hi representen les escenes del recorregut que fa Jesucrist fins a la muntanya del Calvari. El públic, situat al llarg dels carrers, veu passar la Processó, il·luminada només per torxes enceses, i per cargols plens d’oli i amb un ble encès al carrer dels Cargols.

Programa: 

22:00h | Representació del Misteri de la Passió
00:00h | Processó (gratuïta)

Preu: 

Venda d'entrades aquí (enllaç)

Organitza: 

Associació 'La Processó de Verges'

  • imatge de control 1per1