Activa't
,
2016
Dijous 28 de gener, 19:30h
La Cate
Figueres

Conferència 'Josep Maria Cañellas: el primer reporter a l’Alt Empordà?'

Un any més l'Institut d'Estudis Empordanesos ens ofereix un cicle de conferències obert a tot el públic interessat. Aquest any celebra la cinquena edició del cicle de conferències que ens presentaen les principals novetats que ha proporcionat la recerca històrica a l’Alt Empordà en els darrers anys, tant en el camp de la investigació arqueològica com en la documental.

Aquest any serà especial, ens presentaran un suport documental molt suggestiu: la fotografia: "La història de la fotografia, la fotografia que fa història". La fotografia és un document històric de primer ordre, a través del qual es poden fer múltiples lectures del moment captat per l'objectiu.

En aquesta ocasió Joan Cos (enginyer industrial i excursionista) ens parlarà de 'Josep Maria Cañellas: el primer reporter a l’Alt Empordà?'.
 
Joan Cos Derouard:
Nascut a Figueres l’any 1958, és eginyer industrial. La seva passió per l’excursionisme l’ha portat a interessar-se en la fotografia antiga, conservada en arxius de la nostra comarca, i en tractar d’identificar aquells indrets que hi apareixen, especialment de llocs de l’Alt Empordà.
És membre del Centre Excursionista Empordanès des de fa temps, i ha col·laborat en la Circular Interna amb reculls d’itineraris i articles de divulgació, i ha impartit diversos cursets d’orientació a muntanya.
És coordinador de la reedició del llibre Records d’un Excursionista, de Carles Bosch de la Trinxeria, duta a terme en motiu de la celebració dels 40 anys del Centre Excursionista Empordanès. És coautor, juntament amb Miquel Roig, del llibre Rutes per l’Alt Empordà en bicicleta. Ha participat en la publicació de l’Album 1888-2005, dues visions sobre l’Empordà, coordinada pel COAC, llibre en el qual les fotos antigues de Josep M. Cañellas troben un contrapunt actualitzat en les d’en Francesc Guillamet.
 
Més informació a:
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1