AGENDA
Arts
2016
Fins al 31 de gener
  • La Jonquera
Museu Memorial de l'Exili

Exposició 'Fern Sehen'

"En la llengua alemanya una televisió és un aparell per a mirar el que està lluny. La paraula grega tēle dins de la paraula televisió és equivalent a FERN que significa lluny i la paraula llatina visiō dins de la paraula televisió és equivalent a SEHEN que significa mirar.

En aquest conjunt d’obres, l’artista alemanya enten el seu treball artístic com a investigació de les estructures i relacions en les nostres societats. Es proposa descobrir l’invisible, vol fer perceptible les imatges que tenim al cap, però que no necessàriament som conscients que les tenim o no sabem el que signifiquen. Pretén trobar les estructures que no es veuen al primer cop d’ull. En aquest sentit, un dels focus per a investigar aquelles estructures són per a ella els mitjans de comunicació de masses.
Totes les obres tenen com a base fotografies preses davant de la televisió relacionades amb conflictes bèl·lics, desplaçaments forçosos de població, situacions d’exili i d’immigració. Es tracta d’una reapropiació crítica de documents gràfics que reflecteixen el que veiem cada dia en els telenotícies o en documentals i reportatges.
Monika Anselment, des de fa anys, ha manifestat un gran interès per mostrar els despropòsits que afecten una regió tan rellevant del planeta com és el Pròxim Orient. Les disputes religioses, l’economia del petroli, el contenciós entre Palestina i Israel han convertit aquesta zona en la clau de l’estabilitat mundial. Estem acostumats a veure a diari imatges de destruccions arran de combats o atemptats, masses de gent que fugen i busquen un lloc millor per viure. Fins i tot podríem dir que ens hi hem habituat tant que percebem aquestes imatges amb una certa indiferència. L’artista alemanya es pregunta com ens arriben aquestes imatges i de quina manera ens influeixen en la nostra manera de copsar la complexitat d’un món global regit pel caos i el desordre."
 
Del 27 de novembre de 2015 al 31 de gener de 2016

Et pot interessar

De l'11 de gener al 22 de març
Figueres
Crisjoies
Del 13 de desembre al 31 de gener de 2020
Manresa
HD Riudebitlles
Del 28 de desembre a l'1 de febrer de 2020
Sant Pere de Riudebitlles
Exposició 'A punt de' de Fabià Claramunt
De l'11 de gener a l'11 de febrer
Reus
Al alba
Del 25 de gener al 9 de febrer
Igualada
De l'1 de desembre de 2019 al 26 de gener de 2020
La Bisbal d'Empordà
Exposició 'Diferents mirades' a Torredembarra, 2020
Del 10 al 30 de gener
Torredembarra