Menjar i beure
,
2015
Del 16 d'octubre al 1 de novembre
Restaurants col·laboradors
Palafrugell

Jornada gastronòmica "Es Niu"

Del 16 d’octubre al 1 de novembre, els restaurants de Palafrugell celebren les jornades gastronòmiques “Es Niu”, que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local. Enguany, el menú de la campanya consta d’un vermut amb 3 tapetes com a entrant, Es Niu, postres de poma, vi, aigua i cafè, amb preus que oscil·len entre els 30 i els 40 euros, segons l’establiment.

Un dels objectius d’aquestes jornades, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, és fer conèixer aquest plat als que encara no l’han descobert i, a la vegada, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional. El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, que en els seus inicis no s’hi posava carn. Es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes. És un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.

En aquesta nova edició els restaurants que participen a la mostra són els següents:
 
Palafrugell
   Restaurant L’Arc
   Restaurant La Xicra
   Restaurant Pa i Raïm
 
Calella
   Restaurant el Balcó de Calella (Hotel Sant Roc)
 
Llafranc
   Restaurant Hotel Casamar
   Restaurant Hotel Llafranc
   Restaurant Hotel Llevant
   Restaurant Hotel El Far
 
Tamariu
   Restaurant Hotel Tamariu
 
I a més:
Diumenge 18 de novembre, 12:30h
Tastets d’Es Niu amb acompanyament musical, al Centre de la Vila
Preu: 3 €