Jump to navigation
La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes. Va néixer l’any 1992 i pren com a producte principal les garoines, també conegudes com a eriçons de mar o garotes. Se celebra en ple hivern durant les minves de gener quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment.
En aquesta campanya hi prenen part diferents restaurants de Palafrugell que ofereixen un menú que inclou un entrant de garoines, un segon plat (diferent per a cada edició) i unes postres típiques de la cuina palafrugellenca. En aquesta edició hi participen els restaurants: La Xicra, Pa i Raïm, Xadó (de Palafrugell), El Far, Llafranc, Llevant i Terramar (de Llafranc), Can Martí Patxei i El clot dels Mussols - H. Tamariu (de Tamariu). També hi trobareu formules que combinen el menú amb una sortida en vaixell, o un cap de setmana amb nit d'hotel.