Arts
,
2014

Miquel Ruiz Avilés. Una altra manera de captar el món (1979-2013)

L'any 2010 Miquel Ruiz, conegut fotògraf de premsa de les comarques gironines, va donar més de cent mil fotografies a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que es van sumar als més de trenta fons i col·leccions que custodia i preserva aquesta institució.

Les fotografies que es mostren tant en aquest quadern com a l'exposició responen a una acurada selecció d’entre totes les imatges que integren el fons, i segueixen un patró temàtic mitjançant el qual també es fa un recorregut per la trajectòria professional i vital de Miquel Ruiz. L'exposició s'inicia amb un bloc fotogràfic dedicat a la premsa territorial; segueix amb un altre que aplega les imatges recollides en alguns dels seus projectes internacionals; un tercer centrat en el seu treball a Bòsnia, i un quart en què es mostren unes imatges de producció recent, en clara referència a l'atac d'ictus que va tenir Ruiz l'any 2010.
Aquest projecte serveix no només per donar a conèixer el patrimoni fotogràfic de les comarques gironines, sinó també per mostrar d’una manera àmplia el treball de Miquel Ruiz.

Horari de visita: de dimecres a divendres de 17 a 20 h i dissabtes de 11 a 14 h i de 17 a 20 h

Inauguració: dijous 5 de juny a les 19 h