Llibres
,
2015
Divendres 13 de novembre, 19h
Museu del Joguet de Catalunya
Figueres

Presentació "Elogi i refutació de la tramuntana"

El divendres 13 de novembre es presenta, al Museu del Joguet de Catalunya, l'últim volum de la col·lecció «Josep Pla» de la Diputació de Girona. L'obra, "Elogi i refutació de la tramuntana", és un assaig de l'escriptor i periodista Xavier Febrés al voltant del vent més característic del nostre territori, la tramuntana. Una influència important per l'escriptor, que al 1995 ja va publicar "La tramuntana", dins dels Quaderns de la Revista de Girona.

La presentació anirà a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Josep M. Dacosta, biòleg; Joan Manuel Soldevilla, estudiós de la cultura de masses, i de Lluís Muntada, director de la col·lecció.
 
Sinopsis: El protagonista del llibre Elogi i refutació de la tramuntana és la tramuntana, un vent capaç d’arremolinar els principals elements de la naturalesa humana: el caràcter, les passions, la vida social, el coneixement, el llenguatge, la literatura, l’art, el clima, la història, la salut, la malaltia, els mites, els antimites i les mentalitats. Amb una prosa exuberant i sensorial, en aquest assaig Xavier Febrés explora totes les vessants de la tramuntana, un vent tan empeltat en els territoris i en la gent que ja ha esdevingut mesura humana.
  • imatge de control 1per1