Adrià Cortadellas
,
26/03/2019
Arts

Les trobades musicals i poètiques de la Bisbal d'Empordà

Micròfon obert, germanor i actuacions multidisciplinàries sense complexes: cada primer dilluns de mes a la plaça de l’Ajuntament

Foto: 

cedida
Tot va començar la primavera de l’any passat. Tres bisbalencs feien el toc: l’artesà de la pell Francesc Cabello ‘Foris’, el carnisser Ramon Fita ‘Xuia’ i l’Alfonso, un maquinista càntabra afincat a la Bisbal. Aficionats a la poesia i a la música feien petar-la i van acordar fer-la ben grossa. «Un dia hem de quedar tocar l’harmònica i recitar poesies», deixà anar l’Alfonso. «Jo portaré el meu teclat i així encara fotrem una mica més de xou», s’engrescà en Foris. I dit i fet: a les 21 h, arrenca la segona edició de l’anomenada Trobada Músico-Poètica, que, coincidint amb l’arribada de la primavera, es tornarà a celebrar cada primer dilluns de mes fins que s’acabi l’estiu.
«La idea és que qui vulgui pugui fer-hi la seva: hi ha el micròfon obert per a tothom»

La cosa es va anar embalant i cada dilluns s’aplegaven més persones aficionades a la música i a la poesia a l’exitosa trobada. Era imparable. Micròfon obert, germanor, diversió i pluja d’intervencions lliures que es deixen anar, per arrencar la setmana bisbalenca de la millor manera.

Però calia posar-hi ordre i que el projecte continués essent possible: ho feien amb la cortesia del Bar el Castell, però calia municipalitzar-ho i involucrar-hi les entitats bisbalenques. I així ho van fer. «Hem trobat la manera que, a través d’alguna associació amb assegurança de la responsabilitat civil i la seva corresponent instància, la trobada es formalitza i es trasllada més al mig de la plaça de l’Ajuntament», explica en Foris.

I és que així, mitjançant entitats com el Grup de Dones de la Bisbal, l’Associació de veïnes i veïns del barri del Covent, l’Assocació de Ceramistes o Indivendres, la proposta ara ocupa la via pública i es consolida oficialment com una nova proposta cultural bisbalenca.. «La idea és que qui vulgui pugui fer-hi la seva: hi ha el micròfon obert per a tothom», afegeix en Foris, visiblement entusiasmat.

«Aquí ningú és professional... i si n’hi ha algun ve a passar-s’ho bé i a participar-hi com qualsevol amateur», sentencia. I és que la Trobada Músico-poètica pot créixer, sí. Però els qui la van engegar tenen clar que el tarannà ha de mantenir-se fidel a l’esperit fundacional. Actuacions poètiques, musicals i multidisciplinars d’estar per casa i sense complexes.

Avui arrenquen de manera oficial, amb l’organització del grup Fogem i amb la col·laboració l’Associació de veïnes i veïns del barri del Convent. I amb la de l’Ajuntament: aquest any, sí.

 

Més informació: 

Trobada Músico-Poètica
Cada 1r dilluns de mes
A les 21 h, a la plaça de l'Ajuntament
La Bisbal d'Empordà

També et pot interessar