Foto: 

CEDIDA

'Un traç damunt pedra', l'exposició sobre l'obra de l'artista Prim Fullà

El municipi de Sant Pere Pescador acull l'exposició pòstuma
Paula Pairó
,
17/07/2016
Arts
Que l'Empordà sigui terra d'artistes ja no és notícia. La inspiració que evoquen aquestes terres han fet que hagin sorgit durant anys escriptors, pintors, inventors i actors que han saltat a la fama amb facilitat. Aquesta vegada Surtdecasa vol fer arribar una nova proposta cultural per conèixer un artista força ocult del panorama cultural empordanès: Prim Fullà.
Es podrà visitar del 9 de juliol a l'11 de setembre al Casal Cultural

El pintor i gravador va néixer a Sant Pere Pescador, on també hi va passar les últimes dècades de la seva vida. Allà mateix és on han decidit presentar l'obra gràfica d'aquest artista que no va tenir suficient reconeixement durant la seva vida. En total, l'artista suma una cinquantena d'obres entre els quals olis, litografies, grabats i dibuixos. La més rellevant possiblement va ser el dibuix d'una gavina morta simbolitzant la desaparició de la pesca tradicional, de la fauna i la vida en el medi natural. Aquesta gavina va servir com a logo de la campanya en defensa dels Aiguamolls de l'Empordà l'any 1976.

Els organitzadors de l'exposició han volgut donar un toc de dinamisme afegint vídeos, documentació i fotos per ajudar al visitant a rememorar completament la vida i obra de l'artista. A més a més, darrera hi ha la voluntat que els visitants coneguin el caràcter fort que tenia Prim Fullà, qui va ser molt fidel a les seves idees i que, això, el va portar a apartar-se poc a poc dels circuits comercials d'art.

  • imatge de control 1per1

Aquesta exposició es completarà amb una segona que portarà per nom 'Prim Fullà i altres artistes gravadors'. Aquesta es presentarà al Cortalet del Parc dels Aiguamolls i se centrarà en els gravats de diversos artistes que amb la seva aportació volen fer un homenatge a l'artista empordanès.

Així doncs, si teniu ganes d'augmentar els vostres coneixements sobre artistes empordanesos, i el llegat que han deixat, l'exposició sobre l'obra de Prim Fullà és una molt bona opció. En paraules del director, coordinador i comissari de l'exposició, Joan Mallarach, l'artista empordanès «era un home d'excessos, en la contenció i en l'extroversió. Sempre tenia un punt de misteri». Així que si voleu revelar el misteri de la vida de l'artista, l'oportunitat està servida al Casal Cultural de Sant Pere Pescador.

 

 

Més informació: 

Casa Cultural de Sant Pere Pescador
C/ del Forn, 2
Del 9 de juliol a l'11 de setembre
A

També et pot interessar