Foto: 

Cedida

Mori el brunch: 6 esmorzars de forquilla gloriosos

Descobrim alguns dels esmorzars de forquilla més complerts de la comarca
Arnau Margenet
,
22/10/2019
Menjar i beure
La fatídica retòrica de la globalització ja és aquí. El "brunch" ha entrat a la nostra cuina i vol fer arrel en detriment dels àpats més nostrats com ho són el vermut i els esmorzars de forquilla. Signifiqui el que signifiqui exactament "fer un brunch", el que sí sabem és que es tracta d'un àpat situat entre l'esmorzar matiner i l'hora de dinar. La pregunta és: cal? En matèria d'àpats, aquest lapse del dia els catalans el tenim sobradament cobert. Avui volem reivindicar els esmorzars de forquilla i ganivet, un àpat folklòric que es veu amenaçat per un endimoniat vocable anglosaxó i que convida a entaular-se de bon matí per endrapar plats de fons, preferiblement regats amb vi i el cafè de rigor. Us descobrim 6 llocs on gaudir d'un bon esmorzar de forquilla a l'Empordà. Quin és el vostre?

Can Quel, Ullastret

Al cor de l'Empordanet, a la plaça d'un dels pobles amb més encant del país, hi trobem Can Quel, parada obligada dels aficionats als esmorzars de forquilla. La oferta matinal és ben variada: confit d'ànec, croquetes, platillos de bolets, embotit i torrades… i ho podreu fer tot assaborint un bon vi i gaudint del patrimoni arquitectònic que envolta el local. Dinar després d'un banquet com aquest serà el vostre proper repte.

 

  • imatge de control 1per1

El Pla, Palamós

Els sibarites dels esmorzars de forquilla tenen a El Pla de Palamós un temple on acudir-hi religiosament. Oblideu el típic esmorzar de forquilla encorsetat de carn a la brasa, embotit i pa de pagès. Aquí hi trobareu una generosa carta que us posarà en seriosos problemes a l'hora de triar: plats guisats, croquetes de ceps, suquet de rap, cap i pota o bacallà amb samfaina són alguns dels plats que podreu endrapar abans no toquin les campanes de migdia. Un dels esmorzars de forquilla més complets de la comarca.

 

Mas Pi, Verges

És un dels restaurants predilectes de la redacció de Surtdecasa Empordà. El Mas Pi de Verges és un espai que combina a la perfecció la tradició amb la modernitat, tant a la cuina com al mateix espai, que compta amb una terrassa amplíssima. Especialitzats en carn a la brasa, els esmorzars de forquilla de Mas Pi són cèlebres per ser generosos. Taules de les 8h del matí i fins la 13h del migdia. Per quedar ben tip. 

 

Hostal Nou, la Bisbal d'Empordà

Una de les tradicions quan acaba la Festa Major de la Bisbal de l'Empordà és reservar taula a l'Hostal Nou, un restaurant ben conegut pels residents i cèlebre per la seva carta d'esmorzars de forquilla que inclou calamars a la planxa o la galta de vedella, entre d'altres delícies. Si t'agrada més entaular-te a primera hora que al migdia, l'Hostal Nou és una de les parades obligades al Baix Empordà.

 

La Torre, Maià de Moncal

La Torre de Maià de Montcal és una restaurant on hi trobareu l'essència de la cuina tradicional catalana, amb productes de Km0 de l'Empordà i La Garrotxa. Els esmorzars de forquilla de La Torre són autèntics maratons de carn a la brasa, pa i embotit. Però també hi podreu trobar altres especialitat com cargols a la llauna, ànec rostit, guisats... Una entaulada només apte per endrapadors i que es pot convertir en l'aperitiu perfecte abans d'enfilar algunes de les múltiples rutes que ofereix l'entorn de Maià de Montcal.

 

El Trull de Ca l'Arrufat, Taravaus
El que un dia va ser la quadra d'una antiga masia catalana avui és El Trull de Ca l'Arrufat. Situat en un entorn tranquil, a la vila de Taravaus, Ca l'Arrufat ofereix esmorzars de forquilla votra el caliu de la llar de foc, o a la terrassa exterior. La seva cuina està especialitzada en plats casolans empordanesos i catalans, amb embotits casolans i ibèrics, carns a la brasa i rostits. Un dels esmorzars de forquilla més valorats per l'avesada redacció de Surtdecasa Empordà.

 

A

També et pot interessar