,
05/03/2014
Disseny i tendències

ELS DISSENYS DE L'ANY 2014 segons el Museu del Disseny de Londres

El Museu del Disseny de Londres ha anunciat els seus candidats als Designs of the Year 2014.

Tots ells formen part d’una exposició que acollirà el centre cultural del 24 de març al 25 d’agost. La seva intenció és premiar la creativitat i la funcionalitat des del punt de vista del disseny.

L’exposició mostra un any d’innovació, d’avantguarda i de talent original; mostrant el millor de l’arquitectura global, digital, moda, mobles,  disseny gràfic, de producte i de transport. Des d’una escola flotant en una llacuna de Nigèria, pals de llum ambient, un telèfon mòbil que pots construir tu mateix i molts altres, els dissenys de l’any 2014 inclouen les estrelles internacionals de disseny, com ara Zaha Hadid, David Chipperfield i Miuccia Prada, juntament amb empreses de nova creació o projectes d’ estudiants.

Us en mostrem alguns:

CALENDARI DE LEGO

Vitamins ha creat un calendari de grandària mural que, a més de cuidar l’estètica, és altament funcional. Amb tan sols fer una foto des de l’smartphone, tota l’agenda i esdeveniments inclosos en la seva versió física s’afegiran immediatament a l’agenda digital. Construint un sol mural es poden quadrar diversos mesos de les agendes dels membres de tota una oficina.

APRENDRE XINÈS AMB CHINEASY

Es diu que és necessari conèixer entre 2.000 i 3.000 caràcters per poder llegir xinès a un nivell bàsic i ser capaç de construir frases no gaire complexes a partir d’ells. Chineasy demostra que el disseny és una de les formes més pràctiques de cultura. Recorre a senzills dibuixos per aprendre paraules en l’idioma del cercador Baidu o de Shuanghui.

ShaoLan, londinenc d’adopció nascuda en Taipei, és la creadora de Chineasy. Està obstinada a “derrocar la Gran Muralla del llenguatge xinès” facilitant la comunicació entre Orient i Occident. Crea iconografies bàsiques i universals a partir de termes senzills en l’idioma xinès. Per exemple, dibuixant un arbre sobre la grafia corresponent d’aquesta mateixa paraula en xinès (木).

TAULA RIPPLE

    

La taula Ripple de l’estudi britànic Benjamin Hubbert és gran (dos metres i quaranta centímetres de llarg) i resistent, però alhora ultralleugera i sostenible. Utilitza poca fusta i redueix l’emissió de carboni.

A MAGAZINE

A magazine és una revista de moda que cedeix l’espai de cada número a un editor convidat diferent. Aquest últim, dirigit pel dissenyador de barrets Stephen Jones, ha estat el triat pel Design Museum de Londres per competir en la categoria gràfica d’aquests premis. Jones va dedicar les seves pàgines a Anna Piagi i a l’art de la il·lustració. El disseny d’aquest número de la revista correspon a Madeleine Wemberbol i alguns dels continguts incloïen l’arquitectura de Zaha Hadid, el modista Raf Simons i  Dita Von Teese.

HELLO LAMP POST

 

Hello Lamp Post from PAN Studio on Vimeo.

Una plataforma de SMS juganera, convidant a la gent a entaular converses amb el mobiliari urbà familiaritzat utilitzant la funció de missatges de text dels seus telèfons mòbils. El projecte es va iniciar a Bristol durant l’estiu de 2013. Milers de residents i visitants van compartir els seus pensaments i històries amb els fanals, els parquímetres, ponts i vaixells de la ciutat, enviant  més de 25.000 missatges de text en només vuit setmanes.

 

Coses curioses, que ens agrada compartir amb vosaltres!

Fins aviat!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Dizaina va néixer fa dos anys amb la intenció de sacsejar l'Empordà a través del disseny. Cada any, organitzem el mercat de disseny independent Dizaina, a la ciutat de Figueres, un espai de venda, d'oci, i de trobada per professionals de les diferents àrees del disseny. En aquest blog, però, parlarem de tendències, espais i activitats relacionades amb el món del disseny a l'Empordà, un territori plè de creativitat i gent innovadora.

25/03/2014
Ja tenim aquí la primavera! Moment de canviar la roba de l’armari, i Dizaina et proposa els “must-have”(ho has de tenir) d’aquesta temporada, que venen apostant per la comoditat davant la sofisticació. 
05/03/2014
El Museu del Disseny de Londres ha anunciat els seus candidats als Designs of the