,
25/03/2014
Disseny i tendències

QUÈ PORTAREM AQUEST ESTIU?!

Ja tenim aquí la primavera! Moment de canviar la roba de l’armari, i Dizaina et proposa els “must-have”(ho has de tenir) d’aquesta temporada, que venen apostant per la comoditat davant la sofisticació. 

1.  CROP TOP

Es tracta d’una samarreta, de moda durant el anys noranta per la seva reduïda grandària, que posa al descobert l’abdomen. Avui en podem trobar de tota mida i amplada.
El Crop Top és una tendència amb molta història, va néixer la dècada dels seixanta gràcies a les influències del moviment hippie, però no va ser fins als anys vuitanta quan cobraria una major importància en ser lluïda per la reina del pop, Madonna, en el seu videoclip ’Lucky Star’.

Els creadors aposten per la unió del crop top amb pantalons de sastre, faldilles anys 50, bermudes amb aire retro… però, és possible portar-ho sense necessitat d’ensenyar més del que es pot. El Crop Top val per a tot tipus de cossos si es tria el llarg adequat; si ets baixeta el pots lluir amb pantalons o faldilles de cintura alta, i si tens poques corbes, el millor és escollir-ne un d’ajustat i en tons atrevits. Evita combinar-ho amb faldilles evasé i, opta, en defecte d’això, per utilizar-ho  sota un “peto” o mono texà, una peça que també veurem molt aquest estiu. 

  

2. EL COLOR DE LA TEMPORADA: “BLAU CANDY”

És un to perfecte per a qualsevol tipus de pell i queda fenomenal a rosses i morenes. Molts dissenyadors han inclòs el blau celeste en les seves col·leccions amb resultats espectaculars. Un cristal·lí “indigo” dota de dolçor a transparències, encaixos i plisats, per implantar de nou el delicat univers pastel. Suavitat i innocència defineixen la recent invasió de l’anyil.

    

3. LOGOMANIA

Els logos sempre han estat presents en la nostra vida, ja sigui per menjar, vestimenta o tecnologia. Però ara portar l’estampat d’una marca torna com a moda.

Si bé als 90’s vestir amb grans logos a la roba era ben vist, amb el pas del temps ens vam tornar minimalistes i ocultàvem les marques. Ara el concepte és transmetre un missatge o simplement sentir-se bé amb una peça amb codi visual o logo el qual ens identifiqui.

        

Hi ha logos molt utilitzats com Céline, Kenzo, LV etc., però potser el més prostituït és el de la marca Chanel de qui hem vist milers de variacions. Aquests tipus de logos, ja massa vists, també estan permesos però creiem que van ser bastant sabotejats per la joventut en els últims temps, per la qual cosa us convidem a provar amb motius més originals i divertits.

4. LITTLE BLACK DRESS 

El nou LBD (Litlle Black Dress), la reinterpretació del mític vestit negre de coctail, arriba carregada d’aires trendy. El bàsic de sempre s’inclina cap a escots irregulars, volants i faldilles voluminoses repletes de moviment. Les sigles LBD s’han convertit en un fashion statement de gairebé cent anys d’antiguitat: una de les tendències més longeves i consistents de la moda, que es repeteix temporada a temporada, desfilada a desfilada, i que deu el seu origen a la mateixa Coco Chanel i als seus primers passos dins del que més tard seria el prêt-à-porter allà pels anys 20.

  

La idea: crear un vestit elegant i sofisticat, fàcil de produir, de vendre i de portar, que resultés versàtil i, al mateix temps, accessible a la major part possible del mercat femení de l’època. El tir no podria haver resultat més precís: des de llavors, el little black dress s’ha convertit en la peça indispensable de l’armari de milions de dones; una peça tan senzilla que admet diversos graus de ‘formalitat’, depenent de com ho combinem amb segons quins accessoris.

5.“CANGREJERAS” I SANDÀLIES AMB MITJONS

Les sandàlies de goma que protegien els nostres peus sobre les roques de la platja es versionen per adaptar-se a les últimes tendències!

Planes o amb plataforma, el clàssic de l’estiu s’imposa més que mai. Tires i tires que descobreixen el peu cridaran l’atenció de vestits i pantalons les 24 hores del dia. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Dizaina va néixer fa dos anys amb la intenció de sacsejar l'Empordà a través del disseny. Cada any, organitzem el mercat de disseny independent Dizaina, a la ciutat de Figueres, un espai de venda, d'oci, i de trobada per professionals de les diferents àrees del disseny. En aquest blog, però, parlarem de tendències, espais i activitats relacionades amb el món del disseny a l'Empordà, un territori plè de creativitat i gent innovadora.

25/03/2014
Ja tenim aquí la primavera! Moment de canviar la roba de l’armari, i Dizaina et proposa els “must-have”(ho has de tenir) d’aquesta temporada, que venen apostant per la comoditat davant la sofisticació. 
05/03/2014
El Museu del Disseny de Londres ha anunciat els seus candidats als Designs of the