,
13/12/2013
Disseny i tendències

AQUEST NADAL, "PASSA’T" A L’SLOW FASHION I EL MADE IN !

QUALITAT O QUANTITAT?

Què busquem a l’hora de comprar o regalar? Per Nadal volem omplir el menjador de casa amb paquets “made in china” o fer pocs regals, pensats, de qualitat, amb significat i diferents? Nosaltres apostem per l’Slow Fashion i pel Made in home, i volem que ho coneguis!

Slow Fashion no és una tendència de temporada que va i ve sinó un moviment de moda sostenible que s’ha anat estenent els darrers anys. El moviment es basa en els mateixos principis que el moviment de menjar lent (Slow food Vs. Fast Food) com l'alternativa a la roba produïda en massa. Inicialment, el moviment de moda lenta va procurar rebutjar tota la roba produïda massivament, referint-se només a roba feta a mà, però s'ha estès per incloure moltes interpretacions com per exemple oposar-se i boicotejar la moda produïda massivament per grans cadenes, triar productes artesanals per recolzar els negocis petits, el comerç just i les peces fetes localment, comprar roba de segona o vintage o donar la roba que ja no es vol, triar roba feta amb teles produïdes sosteniblement i èticament o reciclades, triar peces de qualitat que duraran més temps, fer, reparar, personalitzar, alterar, o allargar el cicle de la roba pròpia o bé baixar el consum de roba: comprar menys peces i amb menor freqüència.


Made in significa el que tots sabem, “fet a”, però en aquest context, es basa en qualsevol producte o creació feta aquí, a “Europa”; o dit d’una altra manera més clara, que no sigui “made in Asia” o procedent de països on fabriquen en gran cadena, amb materials de poca qualitat i utilitzant l’explotació d’altres persones amb pocs recursos per lucrar-se.

Aquests termes es poden aplicar a la roba, o a qualsevol tipus de producte: bijuteria, joieria, ceràmica, objectes, etc. però en aquest post volem provocar que t’interessis en el disseny, les creacions i el treball d’artistes de l’Empordà, que fan la feina aquí, amb materials d’aquí, treballats, pensats, dissenyats i únics!

Us en mostrem uns quants, més endavant n’anirem presentant més!

RITA ROW (Figueres)
Roba i joieria

LA WÄWA (Figueres)

Illustration

 

MOVIENDO HILOS (Cadaqués)
Roba

ANNA GRIMAL (Palafrugell)
Illustration

Pots trobar els productes de RITA ROW, LA WÄWA, MOVIENDO HILOS i ANNA GRIMAL a EL LABORATORI CREATIU de Figueres (Carrer Peralada, 27), tenen productes de més de 25 dissenyadors!

    

  

COMOYOKO (Figueres)
Una jove empresa de Figueres que ofereix serveis d’impressió, disseny gràfic i merchandising. Disposen de botiga on a més d'aquests serveis també trobaràs una línia de productes d'autor i de creació pròpia. DEMENTIRAMAN, LA WÄWA, MARIA TRIQUELL I VERTEXORIGINAL són alguns dels artistes visuals que col·laboren en el projecte de botiga gràfica de COMOYOKO.

Va, col·laborem amb els artistes de casa, aquestes festes regala “Slow Fashion” i “made in home”!!!

 

FINS AVIAT!!

Dizaina Group

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Dizaina va néixer fa dos anys amb la intenció de sacsejar l'Empordà a través del disseny. Cada any, organitzem el mercat de disseny independent Dizaina, a la ciutat de Figueres, un espai de venda, d'oci, i de trobada per professionals de les diferents àrees del disseny. En aquest blog, però, parlarem de tendències, espais i activitats relacionades amb el món del disseny a l'Empordà, un territori plè de creativitat i gent innovadora.

25/03/2014
Ja tenim aquí la primavera! Moment de canviar la roba de l’armari, i Dizaina et proposa els “must-have”(ho has de tenir) d’aquesta temporada, que venen apostant per la comoditat davant la sofisticació. 
05/03/2014
El Museu del Disseny de Londres ha anunciat els seus candidats als Designs of the