Foto: 

cedida

8 llocs des d'on veure l'espectacular súper lluna

El dilluns 14 de novembre es veurà una lluna plena un 14% més gran i un 30% més lluminosa: gaudiu-la des de racons empordanesos!
Surtdecasa Empordà
,
10/11/2016
Entorn
Ho diu la NASA. Poca broma! Aquest dilluns 14 de novembre serà un dia molt especial perquè es produirà un fet que feia setanta anys que no vèiem. La lluna estarà més a prop de la terra que mai i farà que es vegi molt més gran. Diu que no veurem una lluna igual fins al 25 de novembre de 2034. Així doncs, ens veiem obligats a recomanar-vos alguns racons empordanesos des d'on es pugui gaudir en tota la seva magnitud.
1. Aiguamolls de l'Empordà, Castelló d'Empúries
Una de les zones més verdes del nostre territori, allà on els animals s'aturen durant les seves llargues migracions, és també una de les zones amb menys contaminació lumínica de l'Empordà. Durant tot l'estiu, els Aiguamolls de l'Empordà s'ofereixen com a zona d'observació d'estels amb l'ajuda de Josep Espigulé. Per assistir-hi, caldrà reservar amb temps. Així doncs, un lloc tranquil molt recomanat per acostar-se a observar la que ha de ser la Lluna més espectacular de l'any.
 
 
2. L'Ermita de Sant Elm i el seu mirador, Sant Feliu de Guíxols
Aquest és el punt que permet que observem una panoràmica amplia, des del Cap de Tossa fins a Begur, és a dir, és un mirador que ens presenta tots els accidents geogràfics de la rodalia, des del mar fins a la muntanya. A banda de ser un lloc ideal per observar postes de sol o apropar-s'hi un dia després de bufar la tramuntana, quan el cel ha quedat net, també ho és per veure-hi les millors pluges d'estels, com la que es produirà aquesta setmana.
 
 
3. Cap de Creus, Cadaqués
Prop del mar i amb un cel especial i únic, pot ser la definició perfecta pel Cap de Creus. De nit, quan els turistes ja reposen als seus hotels i la transitada carretera que s'acosta al far de Cap de Creus ja es mostra més tranquil·la, el Parc Natural presenta una altra dimensió i acosta al cel als seus visitants. Buscar un racó d'aquest parc i plantar-se a observar el cel nocturn pot ser una experiència per no oblidar.
 
 
4. Santa Caterina, Torroella de Montgrí
Quan ens iniciem a arribar a la vall de Santa Caterina, al nord de les muntanyes d'Ullà, Santa Caterina i Montplà, hem de saber que ens toparem amb una ermita de dimensions reduïdes que queda amagada entre la vall. Tot i que hi arriba una pista forestal transitable, l'aventura d'arribar-hi per camins i senders no té res a envejar a qualsevol transport amb rodes. Així que, si voleu aprofitar ara que la superlluna està a punt d'arribar, una excursió fins a l'ermita de Santa Caterina per observar el cel serà una recompensa magnífica.
 
 
5. Les Salines, Albanyà
Just allà on finalitza la comarca de l'Alt Empordà i comença la Garrotxa, trobem la Serra de les Salines, un dels racons més tranquils del territori. No cal que sigueu gran aventurers i us enfileu a la muntanya per aconseguir veure amb tota la seva esplendor el cel empordanès. Al peu d'aquesta serra és un espai on poder gaudir de la tranquil·litat de les nits més serenes de l'Empordà.
 
 
6. Santa Pellaia, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní
Tot un conjunt de masies escampades estan dins del perímetre que forma el massís de les Gavarres. Aquest és un altre dels pulmons verds del nostre estimat territori i això fa que, alhora, sigui un espai que gaudeixi de totes les condicions per observar el cel tranquil·lament. Si us apropeu a aquest racó verd i pareu en qualsevol camí prou allunyat d'un nucli de població, pot ser un espai idoni per veure el fenomen anunciat.
 
 
7. Cap Norfeu, Roses
Segur que gairebé tots recordareu fotos de cels estrellats de Cap Norfeu de fons. Això té una explicació: aquesta part costanera rosinca, i les platges que l'envolten -Cala Murtra, Cala Calis o Cala Rostella- són llocs molt adequats per aturar-se a observar el que està passant al cel. Un racó prou allunyat del nucli de població per permetre veure els fenòmens meteorològics més increïbles.
 
 
8. Sant Sebastià de la Guarda, Palafrugell
Aquest indret, testimoni de l'ocupació des de fa almenys 2.600 anys, guarda avui en dia un jaciment ibèric que data dels segles VI-I aC. A dalt de la muntanya, amb els penya-segats i el mar d'escenari, és un lloc perfecte per apreciar les millors vistes de la nostra costa. Sota l'omnipresent mirada del conegut Far de Sant Sebastià, de ben segur que també serà un espai ideal per observar la superlluna des de l'Empordà.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar