Foto: 

Cedida

Maig Megalític a la Costa Brava

Forallac s’adhereix a aquest iniciativa amb una visita guiada el proper 14 de maig
,
10/05/2017
Entorn
És coneguda la riquesa megalítica que atresora la nostra comarca, des de La Jonquera fins a Forallac, passant per nombrosos municipis de l’Alt i el Baix Empordà. Més de 150 menirs, dòlmens i altres monuments rocosos que romanen en territori empordanès i comarques veïnes des de temps immemorials. Tan és així, que a la Costa Brava comptem amb el grup de treball de les Rutes Megalítiques de la Costa Brava, inclòs en les Rutes Europees del Megalitisme, validades pel Consell d’Europa, i que té com a objectiu posar en valor històric i turístic el conjunt monumental que aglutinen els diferents països d’Europa i millorar la seva protecció.
Més de 150 menirs, dolmens i altres monuments rocosos que romanen en territori empordanès

En el marc d’aquesta iniciativa divulgativa i de preservació patrimonial, el grup de treball de les Rutes Megalítiques de la Costa Brava ha organitzat un conjunt d’activitats que tindran lloc al llarg d’aquest mes de maig sota el nom de ‘Maig Megalític’. Un total d’11 activitats que conviden a fer un recorregut pel magalitisme empordanès a través de diferents punts que van de La Jonquera a Roses, Pau, Llançà, Vulpellac o Forallac, entre d’altres. Un viatge excepcional pels racons de la nostra història més remota.

  • imatge de control 1per1

Forallac s’hi suma

En aquesta missió divulgativa del patrimoni megalític de les nostres terres, com no podia ser d’altra manera, s’hi ha sumat el que atresora el municipi de Forallac. El municipi de Les Gavarres compta amb el seu particular conjunt megalític, i el proper diumenge 14 de maig qui vulgui podrà descobrir-lo de forma gratuïta. Es tracta d’una visita guiada al dolmen del Llobinar, un sepulcre de corredor de cambra la data del qual s’ha fixat entre el 300-2700 a.n.e, per seguidament fer camí cap a la Pedra dels Sacrificis, també situat al terme de Forallac. La veu cantant i divulgativa la posarà l’arqueòleg Dani Punseti, que oferirà detalls del procés d’intervenció arqueològic, la ceràmica prehistòrica i els aixovars funeraris situats en aquest dolmens.

 

A

També et pot interessar