Paula Pairó
,
25/01/2019
Entorn

9 maneres de descobrir l’essència de Cadaqués

La vila marinera altempordanesa és enormement coneguda, però us proposem 9 noves rutes per conèixer-la més a fons

Foto: 

Rutes Cadaqués
Cadaqués amaga racons molt màgics i moltes rutes per descobrir-los.
Cadaqués, segurament, és el poble més immensament anomenat quan parlem de turisme de costa i de l’Empordà. Tot ell, amb els seus carrerons de pedra, les seves cases blanques i les seves cales d’aigua transparent acompanyen a uns visitants cada vegada més nombrosos. Lluny però de les aglomeracions i de grans activitats turístiques, neix el projecte de ‘Rutes Cadaqués’ una forma diferent i divertida de conèixer aquesta vila marinera i el seu patrimoni. Per descobrir cada racó i de ben a prop, cal fer-ho de la mà dels locals, dels qui coneixen cada història i vivència, per això no badeu i apunteu bé aquestes 9 rutes que proposen!

1. Els bigotis d'en Dalí
La primera proposta és una ruta per viure d’una conèixer de forma diferent al gran geni del surrealisme, Salvador Dalí. El recorregut començarà al centre del poble i de seguida enganxarà amb el camí vell de Cadaqués fins a la badia de Portlligat, on es visitarà –sense cues– la Casa-Museu de Dalí.  Al llarg de la visita es descobrirà el joc d’imatges que aquest personatge va inventar i com va aconseguir revolucionar el món de l’art. Un cop acabada la visita a la casa, es donarà per acabat el recorregut a la platja de Portlligat, no sense abans acabar amb una sorpresa.
Durada de la ruta: 3 h
Preu de la ruta: 150 €

2. El Paratge de Tudela del Cap de Creus
Aquesta és una ruta guiada dins de la Reserva Integral del Parc Natural de Cap de Creus, un espai de gran interès geològic on pots trobar-hi alguns dels millors exemples a nivell mundial d’estructures de deformació dúctil, roques metamòrfiques i granítiques. Aquest és un espai on, igual que tota la costa empordanesa, s’aprecia una erosió intensa causada per l’aigua i el vent durant milions d’anys. Moltes de les roques, doncs, han acabat formant part d’històries i llegendes, i algunes d’elles també han estat batejades amb noms d’animal (camell, àguila, morsa, rata...). La ruta també inclou la descoberta del que fou un dels indrets preferits del mític pintor Salvador Dalí.
Durada de la ruta: 2:3h
Preu de la ruta: 135 € /20 € per persona (mínim 6 persones)

3. Els pirates de Cadaqués
Aquesta apassionant ruta explica la història dels pirates de Cadaqués a través d’una gimcana dins del casc antic amb mapa del tresor, pistes i un gran tresor per descobrir. En aquest entretingut itinerari històric, els petits de la casa descobriran les traces que aquests homes van deixar al poble.  
Durada de la ruta: 4 h
Preu de la ruta: 180 €/15 € per participant (inclou mapa, pistes i tresor) 

4. La història de Cadaqués
La ruta històrica de Cadaqués és una visita guiada dins del casc antic, passejant pels indrets més importants de la vila. Comença davant l’oficina de turisme i passa pels carrers empedrats que envolten la vila, pel barri jueu, per l’Església de Santa Maria, per les torres de guaita i s’acaba davant de Sa Casa Blaua. Durant el camí, es descobriran les històries del poble mariner, la seva gent, els seus carrers i l’arquitectura urbana, així com dels personatges que van estiuejar-hi com Antoni Pitxot, Salvador Dalí, Luís Buñuel, Pablo Picasso, Federico Garcia Lorca o Marcel Duchamp.
Durada de la ruta:  1h 30min
Preu de la ruta: 90 € /15 € per persona (mínim 6 persones)

5. Get surreal
Amb aquesta visita es pretén descobrir el surrealisme, des de la base i des dels orígens, per saber què significa i qui el va inventar. Així doncs, es proposa un recorregut sensorial i biogràfic del surrealisme i de Salvador Dalí: la seva infància, la seva vida, les seves inspiracions i el seu paisatge. La ruta comença al centre del poble tot vorejant-lo fins a arribar a Portlligat. Després d’una visita a la seva casa d’estiu, es gaudirà d’un passeig en barca fins a Cap de Creus tot descobrint el paisatge que va enamorar a l’artista.
Durada de la ruta4 h
Preu de la ruta: 250€ per grup de 6 persones (entrades incloses)

6. Els codis dalinians a Figueres
Aquesta és una proposta de visita guiada per descobrir els Codis Dalinians a Figueres, concretament dins del Teatre Museu Salvador Dalí. Els codis Dalinians són l’estudi exhaustiu del que és la pintura del més gran artista del surrealisme. Dalí a més és el vèrtex que uneix pensament català, història i cultura, així que cal endinsar-se dins el món dalinià per gaudir de l’experiència.
Durada:  2:30h
Preu: 150€ (entrades incloses)

7. Un passeig per les estrelles
Descobrir el que amaga el nostre cosmos en el cel de Cadaqués, aquest és l’objectiu d’aquesta preciosa ruta nocturna. El recorregut comença al centre del poble i es dirigeix cap a as Sortell, un racó que permet la visió de la cúpula estela. Des d’allà, un expert explicarà els estels, planetes i constel·lacions.
Durada de la ruta:  2 h
Preu de la ruta: 10€ (grups mínim de 8 persones) 

8. La llum de Cap de Quers
Aquesta és una ruta a peu per la punta del Parc Natural del Cap de Creus, una experiència per presenciar la sortida del sol des d’aquest indret tan màgic. Es tracta d’un itinerari circular per l’extrem més oriental, allà on acaben els Pirineus i enmig d’un paisatge d’una extraordinària bellesa per la seva llum, pel seu rocam inhòspit, per la seva geologia i per les seves històries de grans i experts navegants.
Dificultat: Fàcil- Mitjana (3’5 Km)
Durada: 2:30 h. Adults i nens a partir de 10 anys.
Preu: 25 €

9. Les plantes remeieres al Parc natural de Cap de Creus
Descobreix la natura que envolta Cadaqués, les seves plantes i flors, mira, escolta, olora i sent. Fes una ruta plena de sentit. Segons l’època de l’any, la ruta surt d’un punt o un altre, però durant el recorregut es descobreixen les plantes, els arbusts i els arbres que envolten el nostre territori. Durant l’activitat, es donen a conèixer els noms, propietats, orígens i relacions culturals de cada planta.
Durada aproximada:  2h

Més informació: 

També et pot interessar