Arnau Margenet
,
30/07/2018
Música

Videoguia del 47è Festival Internacional de Música de Cadaqués

El cicle arriba a la 47ª edició amb un cartell de luxe

Foto: 

Cedida
Seguim fent via per aquest excepcional pelegrinatge musical que cada estiu té lloc entre els confins empordanesos. Aquest cop fem parada en un dels festival més arrelats de la comarca, el Festival Internacional de Música de Cadaqués que es va apropant inexorablement al mig segle de vida. L’emblemàtica vila pesquera, tenyida de blanc, insigne del Mediterrani, esdevé en l’escenari que tot festival anhelaria tenir entre les mans. Un cop més, les raconades de Cadaqués, les platges i els carrers de llombardes i finestrons indiscrets, acollirà un grapat de propostes musicals per a tots els gustos. En destaquem algunes a cop de vídeo.

Hora del Joglar, 4 d’agost (Passeig)

Una de les revelacions musicals de l’any a l’escena nacional. A l’Hora del Joglar se’ls ha girat feina aquest darrer any: més de 50 concerts arreu del món en nou mesos. Una xifra que fa palès l’èxit d’una banda cridada a marcar una època en el gènere de la música fusió. A Cadaqués presentaran el seu segon treball ‘Present’ en un concert gratuït.

 

El Petit de Cal Eril, 5 d’agost (La Sala)

Estan cremant l’estiu. Després de passar per diferents festivals com l’Ítaca o el Vida Festival, El Petit de Cal Eril fa parada a Cadaqués per seguir exhibint el seu darrer treball triangular "△", un treball que recull bones crítiques i un allau d’aplaudiments allà on va. Un dels concerts estrella d’aquesta edició.

 

Sara Terraza Trio, 9 d’agost (El Portitxó)

Amb  només 21 anys és una de les veus femenines amb més projecció del panorama nacional. Ho diu la revista Enderrock, i raons no en falten. Sara Terraza està dotada d’un veu única que evoca al talent innat d’altres veus prodigioses com Amy Winehouse o Lauryn Hill. Un preludi d’estrella que arriba a Cadaqués en format trio, a la bonica raconada d’El Portitxó i de franc

 

Electro Deluxe, 10 d’agost (Sa Conca)

Qui diu que el jazz és pels nostàlgics? Els francesos Electro Deluxe són un bon exemple de com fusionar la tradició jazzística amb la modernitat, els ritmes ballables, electrònics i el groove, sense despentinar-se. Fent gala d’una elegància distingida i un talent musical desbordant, Electro Deluxe arriba a Cadaqués recuperant l’esperit del seu projecte Electro Deluxe Big Band.

 

Mishima, 11 d’agost (Sa Conca)

David Carabén i la seva tropa va causar estralls amb ‘L’ànsia que cura’, allà pel 2014. Un disc que va fer trontollar l’escena musical d’arreu del món i que va permetre a Mishima recórrer el globus. Quatre anys després tornen a girar per presentar el seu darrer disc ‘Ara i res’, una extensió depurada i més madura d’aquell LP que els va impulsar. Un dels plats forts del festival.

 

Jarabe de Palo, 14 d’agost (Sa Conca)

Fa 50 anys va néixer a Barcelona Pau Donés, compositor i cantant de la formació musical Jarabe de Palo. Una efemèride que coincideix amb la publicació del seu primer disc ‘La Flaca’, a ra fa 20 anys. Després de superar una situació personal dura, Pau Donés torna als escenaris amb la gira ’50 palos’. Un periple que té molt de confessionari i on farà el que millor sap fer: convertir l’aventura de viure en música.

 

Més informació: 

www.festivalcadaques.com

També et pot interessar