Foto: 

CEDIDA
'Ens ha caigut la sogra' de la companyia castellonina Tequatre

Castelló d'Empúries obre el teló

La vila comtal presenta la primera edició del Cicle de Teatre Empori
Surtdecasa Empordà
,
05/03/2020
Espectacles
Un cop més la Fundació Casa de Cultura de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina promouen la Campanya de Teatre Amateur, una proposta que vol donar suport a les companyies i facilitar als municipis la programació de teatre amateur local. En l'edició 2020 la vila comtal de Castelló d'Empúries se suma a la campanya programant el Cicle de Teatre Empori, format per set obres i una jornada de microteatre que tindran lloc a la Sala Municipal a partir del 6 de març.

Castelló d'Empúries ha gaudit de les arts escèniques des de fa molts anys, i regularment es programen obres de teatre amateur i teatre professional en diferents escenaris de la vila. També cal dir que l'afició a fer teatre també està ben present entre una part dels seus vilatans, actualment a Castelló d'Empúries hi conviuen dos grups de teatre amateur que participaran en aquest nou cicle de teatre.

El Grup de Teatre Esplais pot presumir d'una llarga trajectòria i s'atreveix a presentar dos muntatges; Ara no, amor meu de John Chapman i Ray Cooney, és una comèdia d'embolics ambientada en una botiga d'abrics de pell; i Adreça desconeguda de Kressmann Taylor, una obra ambientada en la dècada dels anys trenta i protagonitzada per dos amics: un de procedència alemanya i un nord-americà d'origen jueu. El segona companyia castellonina, de creació més recent, són els Tequatre, que en aquesta ocasió adapta l'obra de Darío Fo No hi ha lladre que per bé no vingui, ens parlant de desamors, hipocresia i de la doble moral de les classes benestants.

El cartell de la primera edició es completarà amb les obres Noietes de la Cia. Elenc Santperenc, Mentiders de Guspira Teatre, Animals de companyia, del Grup de Teatre de Roses, i Refugiats de la Cia Elenc Santperenc. També cal destacar que hi haurà una jornada de Microteatre, on també hi haurà dansa, màgia i monòlegs, i on diverses companyies representaran peces de 15 minuts en espais reduïts, com sales o petites habitacions de 15 a 20 m2, per a un públic de menys de 15 espectadors per sessió.

El teló s'obrirà el 6 de març i cada mes es podrà gaudir d'una nova proposta, la majoria de les obres seran de taquilla inversa. Ara només falta que us apunteu bé les dates a l'agenda i desitjar bona sort a totes les companyies participants amb el popular crit d'entrevestidors: Molta merda!

Del 6 al 15 de març
Castelló d'Empúries
Dissabte 18 d'abril, 21:30h
Castelló d'Empúries
Dissabte 16 de maig, 21:30h
Castelló d'Empúries
Del 26 al 28 de juny
Castelló d'Empúries
Dissabte 19 de setembre, 21:30h
Castelló d'Empúries
Teatre 'Refugiats' de la companyia Al Fons a la Dreta
Dissabte 17 d'octubre, 21:30h
Castelló d'Empúries
Teatre, Teló, Cortines
Dissabte 21 de novembre, 20h
Castelló d'Empúries
Teatre ‘Mentiders’ a càrrec de la companyia Guspira Teatre
Dissabte 12 de desembre, 21:30h
Castelló d'Empúries
A

També et pot interessar