Foto: 

Surtdecasa
Strombers

La banda sonora de la Festa Major de Castelló d'Empúries

La Pegatina, Suu, Strombers i Dr. Calypso entre els protagonistes de la Festa Major de Sant Llorenç
Surtdecasa Empordà
,
06/08/2018
Música
Les festes majors són els grans espectacles de l'estiu a l'Empordà. En tenim un bon grapat, i ara està a punt d'arribar el torn de la Festa Major de Sant Llorenç a la vila comtal de Castelló d'Empúries. Amb tota la il·lusió que això representa, el poble ofereix un programa adaptat a tots els públics on en destaca una programació musical ben completa i festiva, avui en fem un repàs dia per dia!
L'orquestra de jazz més antiga de Catalunya
Dijous 9 d'agost
El Festival Nàutic Jazz va néixer l'any passat amb motiu de la commemoració del 50è aniversari del naixement d'Empuriabrava i aquest any es converteix en el primer plat fort de la Festa Major gràcies a la programació del concert de La Locomotora Negra. L'orquestra de jazz més antiga del país, fundada l'any 1971, s'ha especialitzat en interpretar les grans peces de l'època swing, prenent com a models les millors orquestres d'aquell període: Fletcher Henderson, Duke Ellington, Jimmie Lunceford, Count Basie, Lionel Hampton, etc. L'evocació de totes aquestes formacions orquestrals i dels grans solistes que van crear la tradició del jazz clàssic seran ben presents en aquest concert d'inauguració del segon Festival Nàutic Jazz d'Empuriabrava.
 
 
Dues joves promeses i dos vells coneguts
Divendres 10 d'agost
Suu és una de les noves veus més seguides i escoltades de l'actualitat. Després de triomfar a les xarxes socials a través del seu canal de Youtube i d'Instagram, on ja acumula més de 48.000 seguidors i seguidores, per petició popular va arribar el seu esperadíssim primer disc, 'Natural'. President Xai és una jove banda de les comarques gironines que uneix soul, rock i ska amb l'objectiu de crear un directe enèrgic i dinàmic, amb un repertori de temes propis en català i algunes versions de grups i artistes internacionals. Strombers és una banda amb una trajectòria de més de deu anys, i sempre sense perdre el seu caràcter jove, festiu i gamberro, que els ha portat a ser un dels grups capdavanters de la festa a Catalunya. Germà Negre ens porten un nou concert de la gira de presentació del seu últim dic 'Molt de porc i poca salsitxa', un dels més festius i reivindicatius del territori, la banda de Banyoles assegura una gran xefla!
 
 
Els clàssics de les festes d'estiu
Dissabte 11 d'agost
Amb una desena de treballs discogràfics a l'esquena, Dr. Calypso representen el lligam més sòlid entre casa nostra i Jamaica, arriba a Castelló d'Empúries amb una gira intensa per acomiadar-se del seu públic, hi oferiran una nit plena dels hits que han mogut i remogut diverses generacions. L'escenari s'omplirà de nou amb La Pegatina, que amb el seu estil eclèctic i enèrgic oferiran un repertori divers amb els grans temes que els ha portat arreu del món i els temes més actuals del seu darrer treball, 'Ahora o Nunca'. 'Rico y suave Mambo' és el títol del més nou dels empordanesos Bananna Beach, onze temes que faran tremolar la vila comtal amb ritmes llatins, sons tropicals i sobretot: rumba. Ja podeu encendre el ventilador!
 
 

Els més menuts agafen protagonisme
Diumenge 12 d'agost
'Naturalment' és el títol del nou disc de la Dàmaris Gelabert, el disc més familiar de l'autora. La reconeguda cantant fa un pas endavant amb una proposta variada que va des de la música mediterrània fins al country passant pel rock, la rumba i la bossa nova. Un concert i al mateix temps un espectacle ple de ritme perquè tota la família pugui cantar i gaudir d'aquestes divertides cançons que molts nens i nenes canten diàriament a casa i a l'escola.
 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Festa Major de Sant Llorenç
Del 9 al 12 d'agost
 
A

També et pot interessar