Foto: 

CEDIDA

Buscant noves maneres de riure: el Festival Còmic de Figueres

Proposem 7 propostes per riure, somriure i aprendre a desprendre alegria
Laura Masó
,
17/04/2019
Espectacles
Riure sempre del mateix, no fa gràcia. Per això, a Figueres, des de fa dotze anys se celebra el Festival Còmic, amb humor de tots els colors i amb espectacles de procedències geogràfiques ben diverses. Un esdeveniment que un cop més omplirà els carrers i les places de la ciutat del 17 al 21 d’abril. Perquè tots i totes hi puguem trobar la nostra forma de generar endorfines, prolongar la vida i ser feliços, com diuen els propis organitzadors. Una setmana plena de propostes sorprenents, que des de Surtdecasa hem estudiat a fons i recomanem no perdre-us. I és que a banda d’espectacles de circ i clown de reconegudes companyies, ofereixen cursos, tallers i fins i tot ioga perquè cada persona pugui trobar la seva vessant còmica. Preparats per riure?

1. Cine per riure’s de Déu, en plena Setmana Santa
La pel·lícula “Matar a dios” donarà inici al Festival Còmic el dimecres dia 17 d’abril. Aquesta comedia negra, que gira entorn el tema de la mort però amb grans dosis d’ironia, s’ha emportat el Premi del Públic del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges d’enguany. Una forma de veure Déu molt diferent a la Processó de Verges, i de la qual podrem parlar amb una de les seves protagonistes, l’actriu Itziar Castro, després de la projecció. T’hi atreveixes?
 

2. Un grup de persones ballant pel carrer sense sentir música?
El Guru Dudu presenta els Silent Disco Walking Tours, un itinerari que recorrerà els carrers de Figueres a ritme de música dels anys 70, 80 i 90, i en els quals pot participar tothom. Uns auriculars i les indicacions del guia és tot el que fa falta per seguir el tour i ballar en aquesta disco silenciosa. Et pots apuntar a la web del festival. Tu decideixes si et fa més riure veure com passa o unir-te a provar aquesta experiència! 
 

  • imatge de control 1per1

3. Circ amb vessant social vingut des de Kenya
Música dels Blue Brothers, molta creativitat, acrobàcies i una original posada en escena és el que ens ofereixen els Black Blues Brothers en el seu espectacle. Amb els seus inicis en un projecte africà d’inserció per joves amb risc d’exclusió social, ja fa més de cinc anys que fan gira per Europa, amb una molt bona rebuda tant de la crítica com dels espectadors. Fins i tot han actuat davant el Papa de Roma. I no és una broma!


4. Es pot aprendre a viure rient?
Descobreix-ho participant en un taller de risoteràpia. Aquest any, l’Hospital de Figueres és el lloc que ha triat Grup Iris, un col·lectiu de recolzament i suport a dones afectades de càncer de mama a l’Alt Empordà, que després de set anys, segueix apostant pel riure com un camí cap a la salut. En aquesta edició, comptarà amb Mariluz Urbe, professora de risoteràpia. Un matí de dissabte que començarà somrient! 


5. Fer l’imbècil: un curs per aprendre a desaprendre 
Pep Vila oferirà durant tota la setmana del festival un curs d’imbecil·litat, que té per objectiu trobar el clown que tots portem dins. Aquest reconegut pallasso empordanès té un curriculum que fa caure de cul, tant dalt dels escenaris com dins les aules, amb una trajectòria que l’ha portat a treballar amb grans professionals del món del clown i a participar en importants projectes artístics. Una experiència per aquells que ja estan una mica sonats!  


Pss, pss… o riure sense paraules
Caldrà veure aquest espectacle de la Compagnia Baccalà que ha estat definit com una barreja entre Charles Chaplin i el Cirque de Soleil, on l’únic que no fan és parlar. Acrobàcies i humor que els han portat a recórrer més de 50 països i rebre una bona colla de premis amb la seva forma de clown contemporani. La canela fina del festival que es podrà veure la nit del divendres a La Cate de Figueres. 


Magia i humor per tancar el festival
El Mag Lari és l’encarrregat d’acomiadar el Festival d’enguany amb una proposta que recull els 25 números de màgia més emblemàtics de la seva trajectòria. Aparicions i desaparicions, il·lusions, escenes de terror, coreografies i canvis de vestuari. Un espectacle que et deixarà amb l’humor adeqüat per sobreviure fins la propera edició del Festival Còmic!

Més informació: 

12è Festival Còmic de Figueres
Del 17 al 21 d'abril
Diversos espais
www.festivalcomic.cat

A

També et pot interessar